Luc Segaert nieuwe directeur Bedrijvencentrum

ROESELARE -
Luc Segaert (65), gewezen topman van Brouwerij Rodenbach, wordt op 1 juli de nieuwe directeur van het Bedrijvencentrum Roeselare. Het centrum dat onderdak en begeleiding biedt aan startende ondernemers bestaat 15 jaar.

Segaert is voorzichtig met uitspraken over zijn plannen. Hij wil zich eerst inwerken. ,,De jonge starters van nu zijn niet meer dezelfde als de starters van 20 jaar geleden'', verklaart Segaert. ,,De problemen waarmee ze te kampen krijgen, zijn anders.''

Luc Segaert begon in 1967 zijn carrière bij Brouwerij Rodenbach als boekhouder. ,,Dat was nog voor de invoering van de BTW'', herinnert hij zich. In 1975 werd Segaert hoofdboekhouder, in 1980 financieel directeur. Halfweg de jaren negentig, enkele jaren voor de overname door Brouwerij Palm, benoemde Brouwerij Rodenbach hem tot directeur-generaal.

,,Ik kijk zeer positief terug op mijn loopbaan bij Rodenbach'', zegt Segaert. ,,De jongste jaren was het wel niet gemakkelijk door de mondialisering in de sector. Al in 1986 voerden we gesprekken met andere brouwerijen om te zien of we konden samenwerken via onafhankelijke productiecentra. Later maakte de overheid dat onmogelijk, waardoor er veel fusies op gang kwamen. Ik vrees dat veel kleine brouwerijen de komende jaren geen alternatief zullen hebben voor een sluiting.'' (AVN)

Corrigeer

IN HET NIEUWS

Verkiezingen in jouw gemeente:

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees