UFO-gedenksteen neergelegd in Lotenhulle

LOTENHULLE -
Langs de Steenweg op Deinze in Lotenhulle is een gedenksteen neergelegd als blijvend aandenken aan de vijf vliegende schotels die boven de autoweg E40 werden waargenomen in juli 1955. De neerlegging gebeurde niet toevallig op 2 juli, want die dag is in de hele wereld uitgeroepen tot Wereld-Ufo-dag.

De keuze van Lotenhulle als UFO-plaats in België heeft alles te maken met 21 juli 1955. ,,Toen werden boven de autoweg E40 vijf vliegende schotels met een middenlijn van 150 meter waargenomen die in formatie vlogen. Een tien minuten hebben ongeveer dertig personen deze waarneming gedaan'', zegt Marin Vandercruyssen uit Oudenaarde, verantwoordelijke van het Belgische UFO-Netwerk. Hij was indertijd zelf een van de ongeveer dertig getuigen. ,,Een gefundeerd officieel rapport heeft deze waarnemingen bevestigd.''

,,De keuze van 2 juli als Wereld-UFO-dag vindt haar oorsprong in de Verenigde Staten. In Roswell, in de staat New-Mexico, vond op 2 juli 1947 een UFO-crash plaats. Een buitenaards toestel is geborgen. Uit dat toestel werden vijf buitenaardse wezens van 1,40 meter groot geborgen waarvan er een nog een jaar en drie maanden heeft geleefd en met president Rooseveld langs telepathische weg heeft gecommuniceerd'', zegt Marin Vandercruyssen. (RVH)

  • Marin Vandercruysen is nog op zoek naar getuigen die de vliegende schotels waargenomen hebben in juli 1955. Man kan met hem contact opnemen op telefoon 055-31.33.00.
  • Corrigeer

    IN HET NIEUWS

    Verkiezingen in jouw gemeente:

    POPULAIRE VIDEO'S

    Het beste van Enkel voor abonnees