Oprichting gemeentelijke kleuterafdeling in Borsbeke bedreigde even schoolvrede in Herzele

TWEE KLEUTERSCHOLEN RECHT TEGENOVER ELKAAR

BORSBEKE -
De Herzeelse deelgemeente Borsbeke is sinds gisteren een kleuterschool rijker: De Vlindertuin, een wijkafdeling van het Herzeelse gemeenteonderwijs op het dorp van Borsbeke. De oprichting ervan had heel wat voeten in de aarde.

Het oprichtingsbesluit voor een gemeentelijk kleuterschooltje in Borsbeke werd al drie jaar geleden door de gemeenteraad genomen maar de realisatie liet op zich wachten. De Vrije Basisschool rechtover de gemeenteschool, die tot dan toe het Borsbeeks monopolie voor het kleuteronderwijs had, lobbyde bij toenmalige meerderheidspartij CVP om de plannen niet uit te voeren en dat gaf aanleiding tot felle discussies in de gemeenteraad en binnen de plaatselijke onderwijswereld. Het huidige VLD-SP bestuur hakte dit jaar de knoop door en besloot toch een gemeentelijke afdeling te starten.

Het nieuwe gemeentelijke kleuterklasje is sinds gisteren bevolkt met elf leerlingen -- dat is één meer dan de wettelijke oprichtingsnorm -- en met de nieuwe juf; Anja Van Delsen. In afwachting van gebouwenuitbreiding, liet het gemeentebestuur een containerklasje neerpoten achter de lagere afdeling.


Welkom
Het gemeentelijk onderwijs heeft op dezelfde campus ook nog 38 leerlingen in de lagere afdeling, verdeeld over drie graadklassen. De gebouwen kregen deze zomer een opknapbeurt. Gisteren legden arbeiders de laatste hand aan de renovatie van het dak. ,,De nieuwe impulsen van het gemeentebestuur waren welkom'', zegt wijkschoolverantwoordelijke Luc De Jaeger. ,,Ons gemeentelijk onderwijs in Borsbeke heeft nu weer een veilige toekomst.''

Op vrijdag 14 september zullen de ouders, leerkrachten en gemeentebestuur samen het glas heffen op de nieuwe kleuterafafdeling en op de renovatie van de lagere afdeling.

Corrigeer

IN HET NIEUWS

Verkiezingen in jouw gemeente:

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees