De Zebra's zitten in het nieuw

BORSBEKE -
Voetbalclub De Toekomst uit Borsbeke, beter bekend als De Zebra's neemt een grondig vernieuwde gebouweninfrastructuur in gebruik. Pastoor Vidts zegende de nieuwe cafetaria met annex sanitair blok en keuken in op het terreinencomplex in de Pastoriestraat.

,,De realisatie van de esthetisch verantwoorde nieuwbouw in een tijdspanne van amper een paar maanden mag een voorbeeld heten van samenwerking en inzet van veel mensen'', zegt clubsecretaris Luk Fermon. ,,Alles begon met een schenking van enkele grote ramen door onze voorzitter, Hubert Goossens. Hij kon die vrijmaken uit zijn bedrijf. Daarrond ontwikkelde metaalbouwer Jozef Van Hee een gebouw met eenentwintig meter gevelbreedte. Van in deze ruimte heb je een perfect zicht hebben op het terrein. Oud-speler van KVC De Toekomst, Marnix Van Tittelboom uit Vlierzele, verrichtte de grondwerken en vrijwilligers zorgden voor de afwerking van het complex.''


Missionaris
Voetbalclub De Toekomst is van de oudste sportverenigingen uit de regio. Hij ontstond in 1927 onder impuls van Jozef Fermon. In 1946, vlak na de Bevrijding, realiseerde de Borsbeekse missionaris Paul De Vuyst met de hulp van Engelse soldaten het huidige voetbalterrein in de Pastoriestraat. Omdat de Congo-missionaris ook nog een zebravel schonk aan de Borsbeekse voetballers, zouden de spelers zich voortaan De Zebra's noemen.

,,Op onze eerstvolgende match tegen SK Vlierzele volgende zondag, zal onze ploeg aantreden in originele zebra-uitrusting'', zegt Luk Fermon ,,Horizontaal gestreepte truitjes zonder reclame erop.''

De Zebra's promoveerden vorig jaar van vierde provinciale naar derde en willen zich daar handhaven. ,,Ooit speelden we eerste provinciale en haalden op een match tegen Zottegem zo'n vierduizend supporters naar Borsbeke maar die ambitie hebben we niet meer. Een kleine gemeenschap als Borsbeke is financieel niet in staat om een eersteprovincialeclub te onderhouden. We willen plaatselijk kwalitatief voetbalamusement bieden en daar slagen we in. We hebben tellen gemiddeld zo'n tweehonderd supporters op onze matchen.'' (HLS)

Corrigeer

IN HET NIEUWS

Verkiezingen in jouw gemeente:

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees