Protest tegen onveilige Heirweg


Wegens de aanhoudende reeks ongevallen langs de Heirweg in Wielsbeke en Sint-Baafs-Vijve voerden enkele buurtbewoners protest en klopten ze aan bij de politiecommissaris met de vraag hoe de gevaarlijke situatie verholpen kan worden.

Het onderhoud leverde een aantal concrete punten op die nu worden voorgelegd aan het schepencollege. Zo wordt gevraagd het politiereglement dat de snelheid beperkt op de Heirweg (op grondgebied St.-Baafs-Vijve) tot 70km/u, effectief in voege te laten treden door de nodige verkeersborden te plaatsen. Van zodra dit een feit is, kan via een mobiel elektronisch bord iedereen worden gewaarschuwd die harder dan 70km/u rijdt. Bedoeling is dat nadien ook repressief wordt opgetreden.

De buurt vraagt ook dringend het knipperlicht op het kruispunt Bossenstraat. - Abeelestraat te herstellen. Verder wordt voorgesteld op één of meerdere plaatsen -- voor zover wettelijk mogelijk en bij wijze van proef -- een wegversmalling te creëren met New Jersy-stootbanden. Ook vraagt de buurt het fietspad op grondgebied Wielsbeke aan het huisnummer 68 met dezelfde stootbanden af te schermen, zodat bestuurders de bocht niet langer kunnen afsnijden door op het fietspad te rijden.

Tenslotte wordt nog het voorstel gedaan de glascontainer te verplaatsen naar de parkeerstrook aan de Bossenstraat. Dat moet vermijden dat voertuigen nog halt houden op het fietspad om glas te deponeren.

(FM)

Corrigeer

IN HET NIEUWS

Verkiezingen in jouw gemeente:

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees