Leerkracht die slaag kreeg opnieuw aan de slag

KORTRIJK -
Stefaan Verschatse (49), de leerkracht van het Sint-Amandscollege Noord uit Kortrijk, die vorig schooljaar door een vroegere scholier werd geslagen en daarop zelf door de inrichtende macht van zijn school preventief werd geschorst, is sinds gisteren opnieuw aan de slag. In onderling overleg met zijn schooldirectie kreeg de onderwijzer een pedagogische, beleidsondersteunende opdracht toegewezen in de drie basisafdelingen van het college: Sint-Amand Noord, Pius en Zuid.

Hij staat dus zelf niet meer voor de klas, ook al ging zijn voorkeur uit naar het lesgeven. Toch is hij tevreden dat het college z'n woord hield en hij opnieuw aan het werk kon.

Volgens schooldirecteur Remi Donckels was de reïntegratie van de leerkracht in de school het resultaat van langdurige gesprekken vooraf, waaraan Verschatse positief meewerkte. ,,Ik denk dat hij maandag een goede schoolstart maakte en dat het wederzijds vertrouwen in zijn persoon volledig is hersteld. Het uitlokken van nieuwe polemieken in die zaak kan voor de leerkracht in kwestie alleen maar nadelen hebben'', aldus directeur Donckels.

Tegen Verschatse, die les gaf in het derde studiejaar, was een gerechtelijk onderzoek begonnen nadat enkele klachten van ouders tegen hem waren binnengelopen. Die klachten kwamen er pas nadat de leraar in april van vorig jaar door een oud-scholier in volle klas neergeslagen was voor wat hem ,,zeventien jaar geleden allemaal op school was aangedaan''. Dat gerechtelijke onderzoek leverde uiteindelijk niets op en de klachten werden geseponeerd.

Door die geruchtenstroom was de leraar ondertussen wel door zijn directie tijdelijk op non-actief geplaatst, zij het met behoud van zijn wedde. De twee kerels die de aanslag op Verschatse hadden gepleegd, verschenen inmiddels voor de rechtbank en werden beiden gestraft. De leraar zelf was gisteren tevreden over zijn schoolstart en hoopt zich alsnog maximaal nuttig te kunnen maken voor de scholieren en de school. ,,Ik hoop het herwonnen vertrouwen dat men in mij stelt niet te beschamen'', zei hij nog. (BVC)

Corrigeer

IN HET NIEUWS

Verkiezingen in jouw gemeente:

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees