Kleuterklasjes in De Wieke

DEERLIJK -
Een veertigtal kleuters van de vrije basisschool vinden voorlopig onderdak in centrum De Wieke, omdat begin mei, na een barbecue, brand uitbrak in de vestiging aan de Desselgemstraat. Directrice Andrea Moreels hoopt dat de kinderen na Nieuwjaar opnieuw in hun oorspronkelijke klasjes terechtkunnen.

In mei van dit jaar brak na een barbecuefeestje brand uit in de schoolgebouwen aan de Desselgemstraat 2. Het voorgebouw en de zaal brandden volledig uit. En de aangrenzende kleuterklasjes leden vrij veel rookschade.

Kleuterleidsters en kinderen moesten dus uitwijken naar een andere locatie. Op maandag 3 september ging daarom een veertigtal kleuters naar de drie noodklasjes in ontmoetingscentrum De Wieke. Directrice Andrea Moreels hoopt dat de kinderen zo vlug mogelijk terug naar hun oorspronkelijke kleuterafdeling kunnen: ,,Ik hoop dat de herstellingswerken niet te veel tijd in beslag nemen. Tijdens de grote vakantie werd niet gewerkt. Daarom denk ik dat de aannemer nu toch een viertal maanden nodig heeft om alles te herstellen en opnieuw in te richten. We maken van de gelegenheid gebruik om de klasjes te moderniseren. Ook de verwarming wordt aangepakt.''

Directrice Moreels vindt overigens dat de kleuters in de Wieke een goed onderkomen vinden: ,,Het is een modern complex, met alles erop en eraan. De Deerlijkse verenigingen hebben het centrum tijdens de werkuren ook niet nodig. Pas na schooltijd houden ze er hun activiteiten. De Wieke is daarom een uitstekende locatie. We beschikken er ook over voldoende speelruimte. Zowel binnen als buiten.''

De Deerlijkse vrije basisschool telt vier vestigingen en heeft in totaal tweehonderd kleuters en honderd scholieren in het lager onderwijs. (DJW)

Corrigeer

IN HET NIEUWS

Verkiezingen in jouw gemeente:

Meest Gelezen

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees