Opluchting in Ieper

IEPER -
Luitenant-kolonel Ruddy Laperre van het Kwartier 1WM Lemahieu is een tevreden man: ,,Het personeel beleefde onzekere maanden en wou hoedanook een antwoord. Dat antwoord is er eindelijk en bovendien is het positief voor Ieper. En als het personeel tevreden is, ben ook ik tevreden''.

Over de eventuele verhuis van de tiende compagnie is het laatste woord nog niet gezegd: ,,Onze kazerne stelt momenteel 380 personeelsleden tewerk. Met het burgerpersoneel waaronder de reinigingsploegen komt dat aantal boven de vierhonderd. Zeker driehonderd werknemers behouden hier hun job. De tiende compagnie verhuist op termijn naar Grobbendonk, maar ik kan me geen kazerne zonder transport indenken. Allicht blijven een aantal pelotons in Ieper''.

Luitenant-kolonel Laperre is ook tevreden over de kalmte die zijn manschappen tijdens de afgelopen moeilijke maanden behielden: ,,Het werk heeft nauwelijks onder de onzekerheid geleden. Ik begreep de protestacties, maar moet tot mijn eerlijke verwondering toegeven dat de hoge productiviteit in Ieper overeind bleef''. (BWP)

Corrigeer

IN HET NIEUWS

Verkiezingen in jouw gemeente:

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees