Sisters of Mercy topper op Rock Ternat

TERNAT -
Het bleek een vrij lastige bevalling dit jaar, maar de affiche van Rock Ternat (12 en 13 oktober) is definitief klaar. Zoals bekend ruilt het grootste Vlaamse najaarsfestival de basisschool Horizon voor de terreinen achter de stoeterij Keienberg in de Fossebaan in Wambeek. Dit is de langverwachte affiche: Yum, Bastian, The Sheila Divine, Mauro, Starflam, Sisters of Mercy, Lords of Acid, Buscemi en Magnus.

Het festival trekt zich dus vooral op aan de new wave-groep Sisters of Mercy (UK) rond Andrew Eldritch, bekend van fuifklassiekers als 'Alice' en 'Temple of Love'. Voorts oogt het festival heel erg Belgisch want op The Sheila Divine (Boston, USA) na -- die in België zowat hun tweede thuis vonden -- komt alle andere muziek van eigen bodem. Na Sisters of Mercy wordt met Lords of Acid de overgang naar de dance-nacht ingezet met Buscemi -- onlangs op Pukkelpop -- en Magnus, het dj-project van CJ Bolland en Deüs-frontman Tom Barman.

Voor de vrijdagse fuif neemt de TMF-Megadance de plaats in van Donna's Dansfolie. In de kleine tent is er tegelijk een 70-80-party. Het festival loopt alvast warm op een geslaagde nieuwe versie van de website, dat te oordelen aan de reacties in het gastenboek op veel belangstelling mag rekenen. (RDS)

  • www.rockternat.be
  • Corrigeer

    IN HET NIEUWS

    Verkiezingen in jouw gemeente:

    POPULAIRE VIDEO'S

    Het beste van Enkel voor abonnees