ActiecomitéWiekevorst haalt slag thuis

Wimpvallei wordt geen afvalbak

WIEKEVORST -
Het actiecomité ,,Red de Wimpvallei'' heeft zijn slag thuis gehaald. Het waterzuiveringsstation op de grens Wiekevorst met Morkhoven wordt niet uitgebreid. De Deputatie heeft geen vergunning toegekend aan Aquafin om de installaties te vergroten en dus meer afval naar Wiekevorst af te voeren.

Woordvoerder van het comité René Willems is erg opgetogen over het standpunt dat het provinciebestuur inneemt. ,,Aquafin had plannen om het waterzuiveringsstation uit te breiden om ruim 40.000 m³ extern afval te verwerken. Het ging dan om slib, slijk en septisch afval dat uit de hele regio zou aangevoerd worden. ''

,,Het landelijke Wiekevorst zou echt de vuilbak van de regio worden. Het geheel zou meer op een afvalverwerkingsinstallatie lijken. Niet alleen zouden de inwoners te kampen krijgen met stank- en lawaaihinder. Het wegennet is helemaal niet aangepast om tweeduizend tankwagens per jaar te verwerken,'' aldus Willems.


Modernisering
Het actiecomité verzamelde liefst 450 handtekeningen van omwonenden die protesteerden tegen de uitbreiding. ,,We hebben steeds verklaard niets te hebben tegen de plannen om het waterzuiveringsstation te moderniseren. De capaciteit mag echter niet verhoogd worden.

Voor zover ons bekend kan Aquafin de moderniseringswerken uitvoeren. Blijkbaar komen er aan de bestaande installatie zelfs verbeteringen voor de omwonenden. Zo komt er een overkapping over het afvalmateriaal en er komt een geurbehandeling bij,'' zegt Willems.

Red de Wimpvallei heeft dus zijn slag thuisgehaald maar blijft de verdere afloop op de voet volgen. Aquafin kan immers met de uitbreidingsplannen nog naar de bevoegde minister trekken.

Corrigeer

IN HET NIEUWS

Verkiezingen in jouw gemeente:

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees