,,Gentenaar'' Stefaan Noreilde in voetsporen van Verhofstadt-Versnick

,,De Gucht mag nog even gerust zijn''

GENT -
Er is opnieuw een Gentenaar verkozen tot nationaal voorzitter van de VLD-jongeren. De 25-jarige Stefaan Noreilde treedt daarmee in de voetsporen van illustere voorgangers als Guy Verhofstadt en Geert Versnick. Een stap naar een bloeiende politieke toekomst? ,,Eerst mezelf de komende twee jaar bewijzen als jongerenvoorzitter'', blijft Noreilde met beide voeten op de grond.

Bent u een rasechte Gentenaar?

Stefaan Noreilde: Ik ben geboren in Deinze en heb in mijn jeugd op verschillende plaatsen in Oost-Vlaanderen gewoond, maar ik voel me zeer zeker een Gentenaar. Ik heb school gelopen aan de Voskenslaan en daarna heb ik aan de Gentse universiteit gestudeerd alvorens te gaan werken voor de VLD-fractie in de senaat en nu voor minister Marc Verwilghen. Sinds mijn studies ben ik altijd in Gent blijven wonen.

Volgt u de Gentse politiek en hebt u ambities om op termijn in gemeenteraad of schepencollege te komen?

Uiteraard interesseert de stadspolitiek me en volg ik die op de voet. Ik ben ook jongerenvoorzitter voor VLD-Gent. En alles begint aan de basis in de politiek.

Wat is uw voornaamste doel als jongerenvoorzitter?

De VLD-jongeren opnieuw een gezicht geven. Dat is de voorbije jaren minder goed gelopen. De jongeren bij de CD&V en bij de socialisten haalden vaker de media met hun standpunten, wij niet. Ik moet de Jong-VLD opnieuw een stem en een gezicht geven.

Durft de Jong-VLD af te wijken van de ,,oude'' VLD?

Dat is in sommige gevallen de bedoeling. De VLD zit nu in een coalitie, en moet dus soms compromissen sluiten. Het is onze taak als jongeren om terug te grijpen naar wat wij denken dat het liberalisme inhoudt en om af en toe de partij daar op te wijzen.

Guy Verhofstadt stoomde indertijd in één ruk door van de jong-liberalen naar de top van de PVV, waar hij nationaal voorzitter werd...

Dat was een krachttoer die ik niet denk te kunnen herhalen. Je moet ambitieus zijn in het leven, maar ook realistisch. Karel De Gucht mag nog even gerust zijn. Ik ben geen voorzitter die aan zijn stoel komt zagen. Wel één die op de ruiten komt kloppen en die af en toe misschien het huis zal doen schudden.

Corrigeer

IN HET NIEUWS

Verkiezingen in jouw gemeente:

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees