Gezinsdrama nipt verijdeld

BEVERE -
Dat politiediensten en parket echtelijke moeilijkheden lang niet altijd lichtzinnig opvatten, heeft een 33-jarige man uit Oudenaarde ondervonden. Hij werd voorgeleid bij onderzoeksrechter Freddy De Smet op beschuldiging van het uiten van doodsbedreigingen aan zijn vriendin. De verdachte werd niet aangehouden, maar moet wel enkele strikte voorwaarden naleven.

De feiten gebeurden het voorbije weekend in een woning in de Gentstraat in Bevere, deelgemeente van Oudenaarde. Een koppel dat sinds enkele maanden samenwoont, kreeg het vrijdag een eerste keer aan de stok met elkaar. Toen al uitte de man ernstige bedreigingen aan het adres van zijn vriendin. Dat scenario herhaalde zich een etmaal later.

In de nacht van zaterdag op zondag kwam het opnieuw tot een zware uitbarsting. De woedende man bedreigde zijn levensgezellin er onder andere mee haar te zullen doodschieten of omver rijden. Toen de geweldenaar op zeker ogenblik zijn vriendin bij de keel greep, slaagde de vrouw erin op de vlucht te slaan. De politie werd gealarmeerd en het slachtoffer kreeg verzorging in het ziekenhuis. Er zijn aanwijzingen dat een nieuw gezinsdrama in de maak was, want op zolder bleek al een touw klaar te hangen.

In het verleden kregen politie en parket na gezinsdrama's al eens het verwijt dat ze voorafgaande bedreigingen ongemoeid hadden gelaten. Feit is dat het Oudenaardse parket deze zaak bijzonder ernstig opnam. De 33-jarige man werd niet alleen opgepakt en verhoord door de politie, maar daarna ook nog eens voorgeleid bij onderzoeksrechter De Smet. Hij werd uiteindelijk niet aangehouden, maar zal zich later wel moeten verantwoorden voor de correctionele rechtbank.

Corrigeer

IN HET NIEUWS

Verkiezingen in jouw gemeente:

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees