Nog weinig lege schoolbanken

RUMBEKE -
De dienst pediatrie in de ziekenhuizen krijgt veel patiëntjes over de vloer. De drukte zorgt uiteraard voor hoge afwezigheidscijfers in de scholen.

,,In onze school is die golf ondertussen achter de rug'', reageert directeur Mark Develtere van de Rumbeekse jongensschool. ,,Februari is traditioneel een maand waarin veel kinderen ziek thuis blijven. Dit jaar had het fenomeen opvallend vroeger plaats. In januari was er geen enkele schooldag waarop alle klassen voltallig waren. Er was altijd wel iemand door ziekte thuis. In totaal hooguit tien procent van de leerlingenpopulatie was afwezig door ziekte. De symptomen waren vooral infecties van de luchtwegen. Na drie of vier dagen waren de meeste kinderen al terug op school. Van de 241 leerlingen is nu nog een handvol kinderen afwezig met een doktersbriefje.''

,,Het winterweer of het griepvirus doet dit cijfer straks misschien stijgen. Maar die nieuwe golf zal weinig weerslag hebben op de afwezigheidscijfers op school. Want de krokusvakantie staat voor de deur. Het lerarenkorps heeft ook last van ziekte. Verscheidene leerkrachten hebben een hese stem of hoest. Maar voorlopig bleef geen enkele leerkracht door ziekte thuis. Gelukkig maar, want er zijn nauwelijks vervangers te vinden'', besluit Mark Develtere.

(HWR)

Corrigeer

IN HET NIEUWS

Verkiezingen in jouw gemeente:

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees