Geschenk met strikje


Burgemeester Ludo Monset noemt de overeenkomst die vier jaar geleden werd afgesloten een geschenk met een strikje. ,,Er is geen enkele badplaats die zoveel faciliteiten biedt aan vrachtwagenchauffeurs'', aldus Monset.

Vier jaar geleden is tussen het stadsbestuur en vrachtrijders een vergelijk gevonden, zodat vier afzonderlijke parkeerstroken werden voorzien. Volgens burgemeester Monset bevat de overeenkomst dat de parkeerstroken alleen voorzien zijn voor het plaatsen van de stuurcabine.

,,Blankenberge was de eerste badstad die zo'n regeling invoerde. Het ongenoegen situeert zich vooral rond het probleem dat chauffeurs hun lading meebrengen. Dit wordt hen in bepaalde gevallen opgelegd door de werkgever, maar hierdoor wordt het probleem doorgeschoven naar de gemeenschap. Eén lading neemt de plaats in van vier stuurcabines waardoor er plaatsgebrek ontstaat. Dat er plaatsgebrek is voor de vrachtwagens valt te betwijfelen. Uit gegevens blijkt dat er 80 stuurcabines geplaatst kunnen worden op de vier stroken die voorzien zijn. Daarnaast is het niet correct te stellen dat personenwagens niet worden geverbaliseerd, maar wij mogen deze niet takelen omdat zij het doorgaand verkeer niet hinderen. Dat de nieuwe signalisatie wat klein uitvalt, daar ben ik het volledig mee eens, maar er werden richtlijnen gegeven naar de politie om grotere verkeersborden te plaatsen. Dit moet nog voor het hoogseizoen rond zijn. Voor wat de parkeerplaats aan de haven betreft, worden nu alternatieven uitgewerkt door de politie.'' (NM)

Corrigeer

IN HET NIEUWS

Verkiezingen in jouw gemeente:

Meest Gelezen

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees