Slade op Kneistival

KNOKKE-HEIST -
De legendarische gasten van Slade spelen dit jaar op Kneistival. Na Middle of the Road, The Troggs, Mud en The Sweet is het nu hun beurt om de oldies-avond vol te spelen. Op 26 juli, de voorlaatste dag van het festival, mogen zij de put van het Heldenplein in Heist vullen.

Kneistival zat dit jaar in de problemen met de timing. Op 21 juli heeft op het Heldenplein de 25ste editie van de rommelmarkt voor Nyamasheke plaats. Hierdoor kwam het traditionele Kneistival-schema (twee dagen Heldenplein, twee dagen De Bolle, drie dagen Heldenplein) in het gedrang. Vandaar dat het cultureel centrum een nieuwe tekening moest maken.

Coördinator Jan Deroose: ,,Kneistival 2002 start nu op zondag 20 juli op het evenementenstrand met de mega-formule Donna's Hit Club . Daarna is het twee dagen ambiance geblazen op De Bolle, waarna het circus dan voor vier dagen verhuist naar het Heldenplein.''

Kneistival heeft dit jaar alvast een beduidende concurrent minder. ,,Nu het Beachfestival niet langer bij onze buren van Zeebrugge plaats heeft én het ook naar een vroegere periode verhuist, hoeven wij alvast geen mindere publieksopkomst meer te vrezen. Dat was vroeger soms wel het geval.''

Voor het volledige programma is het volgens Deroose nog even wachten. ,,We onderhandelen met diverse interessante namen, maar het zal nog wel een week of twee duren voor we nog meer tipjes van de sluier kunnen oplichten.'' (PPK)

Corrigeer

IN HET NIEUWS

Verkiezingen in jouw gemeente:

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees