Cilinderslotdieven en deurenkrakers op strooptocht

MIDDELKERKE, BREDENE -
Inbrekers sloegen in de nacht van zondag op maandag toe in de Ettlingenwijk in Middelkerke. Op minstens zeven adressen poogden ze het cilinderslot te kraken om contant geld te stelen. Een deel van hun buit werd gistermorgen aangetroffen in een wagen die op de E17 in Wetteren onderschept werd. Ook in Bredene werd ingebroken in de Koerslaan en de Derbylaan. Daar werd de deur brutaal vernield.

Vermoed wordt dat de inbraken in Middelkerke gebeurden tussen 2 en 5 uur in de nacht van zondag op maandag. Telkens werd op dezelfde manier geprobeerd het cilinderslot te kraken. Op drie plaatsen lukte dat ook en verdwenen de brieventassen en portefeuilles. De andere sloten werden beschadigd of vernield, maar daar raakten de woningdieven niet binnen. Geen van de bewoners merkte ook maar iets van de inbraken. Vermoed werd dat het een professionele bende betrof, die vanuit een grootstad opereerde.


Wagen onderschept
Gisteren werd de politie van Middelkerke door de federale politie van Wetteren verwittigd dat bij het onderscheppen van een wagen een deel van de Middelkerkse buit werd aangetroffen. De inbrekers werden onderschept op hun vluchtweg richting Antwerpen. De verhoren waren gisteravond nog volop aan de gang.

Het voorbije weekend werd eveneens ingebroken in Bredene. De dieven gingen daar helemaal anders te werk dan in Middelkerke. Met een aantal in een tuinhuis aangetroffen werktuigen probeerden ze de deur uit te breken en kraakten daarbij het glas. In een alleenstaande woning in de Koerslaan werd daarna heel de woning doorzocht en verdwenen alle juwelen. In de Derbylaan, een alleenstaand tweedeverblijf, troffen ze enkel een jas aan. Van die inbrekers ontbreekt elk spoor. (YNG)

Corrigeer

IN HET NIEUWS

Verkiezingen in jouw gemeente:

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees