Prijs om in te lijsten

MERCHTEM -
De leerlingen van het laatste jaar secundair onderwijs van het Sint-Donatusinstituut hebben in het gemeentehuis van Merchtem hun mini-onderneming Frame voorgesteld. De leerlingen brengen fotokaders aan de man.

Elk jaar organiseert de Kamer voor Handel en Nijverheid een project waarbij de leerlingen van het laatste jaar secundair onderwijs een mini-onderneming kunnen opstarten (zie hiernaast) . Dit schooljaar zijn er in Halle-Vilvoorde 26 mini-ondernemingen.

,,Dit jaar is de mini-onderneming op vrijwillige basis opgestart'', weet afgevaardigd bestuurder Lies Vandevelde. ,,Tot vorig jaar behoorde dit project tot het eindwerk economie, maar vanaf dit jaar gebeurt het op vrijwillige basis. De mini-onderneming wordt buiten de schooluren beheerd, wat een extra engagement vraagt van de leerlingen.''

Enkele leerlingen van het laatste jaar economie-moderne talen en economie-wiskunde richtten Frame your service op. ,,We wilden een product verkopen dat we zelf konden vervaardigen. Onze keuze viel op fotokadertjes. Een foto prijkt nog altijd het mooist in een trendy kader. De kaders zijn verkrijgbaar in verschillende kleuren.''

Naast fotokadertjes verkopen de leerlingen fotohouders. ,,De verkoop en productie van de fotokadertjes verloopt vlot. Op de kerstmarkt in Steenhuffel en op de voorstellingsavond in Halle brachten we er al heel wat aan de man. De komende weken verkopen we er in Basilix en Wijnegem en op de markt in Merchtem.'' (JHW)

  • ,,Frame your service'': 0473-78.88.33 (Lies Vandevelde).
  • Corrigeer

    IN HET NIEUWS

    Verkiezingen in jouw gemeente:

    POPULAIRE VIDEO'S

    Het beste van Enkel voor abonnees