Stormwind tilt dak ondersteboven

BEGIJNENDIJK/BEKKEVOORT -
In Begijnendijk heeft een forse windstoot maandag rond 14 uur het lichthellende dak van een gelijkvloerse woning in de Moorputstraat opgetild. Zowat 40 vierkante meter golfplaten met isolatie kwam ondersteboven op het dak van een aanpalende gebouwtje terecht. De brandweer van Aarschot demonteerde de golfplaten. Niemand raakte gewond.

In de Leuvense regio kregen brandweerkorpsen in de nacht van zondag op maandag heel wat oproepen te verwerken. Stormwind met forse neerslag deed nogal wat bomen op de openbare weg belanden. Ook had de politie heel wat werk, omdat de forse wind op verscheidene plaatsen alarmsystemen nodeloos liet afgaan.

In de tuin van een woning op de Mierenberg in Bekkevoort waaide een boom om. Hij veroorzaakte nogal wat schade aan het dak van de woning van de eigenaar. De Leuvense brandweer moest 's morgens een boom van het Meesbergpad in Kessel-Lo zagen. Rond 3 uur waren de pompiers ook al moeten uitrukken naar de Bosstraat in Bertem. Daar had de wind enkele planken van een dak losgeslagen.


Zware schade
Zowel aan de Veelsebaan in Langdorp en aan de Gelrodeweg in Aarschot was een boom omgewaaid. In Linter viel een boom rond 3.45 uur dwars over de Stationsstraat. Hij sleurde niet alleen de elektriciteitsdraden mee. Ook bracht hij zware schade toe aan een geparkeerde auto. De Tiense brandweer zaagde omgewaaide bomen weg in de Liefkensrode en in de Lapstraat in Kortenaken.

Een omgewaaide boom versperde rond 3 uur de doorgang op de Leuvensesteenweg in Tervuren. In de Eendenlaan kwam een deel van een boom op de rijbaan terecht en beschadigde elektriciteitskabels. In de G. Huynenstraat in Hoeilaart moest de brandweer een net niet omgewaaide boom verankeren.(RP)

Corrigeer

IN HET NIEUWS

Verkiezingen in jouw gemeente:

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees