Vierde Sioen-overname sinds nieuwjaar

ARDOOIE -
Sioen Industries heeft een nieuwe overname achter de rug. De beursgenoteerde onderneming binnen de sector van het technisch textiel en de gespecialiseerde chemie nam onlangs Inducolor SA over. Het overgenomen bedrijf is gehuisvest nabij Ath en bestaat sinds 1955.

Inducolor SA is al ruim twintig jaar actief in de productie van pigmentpasta's die als grondstof dienen voor het kleuren van speciale verfproducten, behangpapier, auto-onderdelen, noem maar op. Inducolor SA ontwikkelt enerzijds de formules voor elk product in samenspraak met de klant en staat daarnaast in voor de eigenlijke productie van de pigmentpasta's die telkens de specifieke klantgerichte eigenschappen bezitten.

,,De bedrijvigheid van Inducolor is complementair met die van European Masterbatch (EMB), gespecialiseerd in de productie van pigmentpasta's en -granulaten (polyolefine). Inducolor wordt zoals EMB ondergebracht in de processing divisie van Sioen Industries.''

,,Door de overname bestaan nieuwe synergieën voor die divisie op het vlak van grondstofaankopen en haalt zij bijkomende know how binnen voor de aanmaak van siliconen en pasta's op waterbasis'', luidt het.

Het overgenomen bedrijf beschikt over een modern machinepark in recente bedrijfsgebouwen. De firma telt 24 werknemers.

Inducolor SA haalde vorig jaar een omzetcijfer van 185 miljoen frank en een winst van 13,5 miljoen frank. In de zeven laatste jaren pootte Inducolor SA een omzetgroei van vijftien procent neer. Het is de vierde overname door Sioen Industries sedert nieuwjaar. Halfweg januari kwam Nordifa nabij Luik in handen van Sioen. In april nam Sioen in één klap twee Franse bedrijven over.

(HWR)

Corrigeer

IN HET NIEUWS

Verkiezingen in jouw gemeente:

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees