Gravin t'Kint de Roodenbeke overleden

Kasteel Ooidonk in rouw

BACHTE-MARIA-LEERNE -
Het kasteel Ooidonk is in rouw na het overlijden van gravin Régine, Marie, Jeanne, Valérie, Ghislaine t'Kint de Roodenbeke, echtgenote van graaf Juan t'Kint de Roodenbeke. De gravin ligt opgebaard in de kapel van het kasteel en wordt maandag 7 oktober begraven om 11 uur in de OLV- en Sint-Jankerk van Bachte-Maria-Leerne.

De gravin werd geboren op 3 juli 1936 en is na een korte ziekte overleden. Samen met haar echtgenoot graaf t'Kint de Roodenbeke bewoont ze het kasteel sinds hun huwelijk op 31 augustus 1957. De gravin heeft vier kinderen, één dochter Marie (1958) en de zonen Henri (1960), Arnould (1963) en Adrien (1969). Arnould verblijft normaal in Amerika maar is nu in het kasteel.

In 1995 was de gravin nog veel te zien naar aanleiding van het vierhonderdjarig bestaan van het kasteel Ooidonk en de bijhorende festiviteiten. De graaf zelf werd in 1965 burgemeester van het toenmalige Bachte-Maria-Leerne en was daarmee de jongste burgemeester in Vlaanderen. Hij bleef die functie uitoefenen tot in 1976. Hij is van opleiding licentiaat handels- en financiële wetenschappen. Toeval is dat zowel de graaf als de gravin dezelfde familienaam dragen. De familie t'Kint de Roodenbeke bewoont het kasteel sinds 1864. De moeder van de gravin, barones Adrien t'Kint de Roodenbeke en haar zuster gravin d'Arschot Schoonhoven zijn nog in leven.(JDV)

Corrigeer

IN HET NIEUWS

Verkiezingen in jouw gemeente:

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees