Vernieuwing doortocht Ruiselede verloopt in zes fasen

Voetweg enige toegang tot Tivoliwijk

RUISELEDE -
Begin maart gaan de ingrijpende werken in de Tieltstraat van start. Doorgaand verkeer zal in het centrum meerdere maanden onmogelijk zijn. Op een infoavond kregen de omwonenden te horen wanneer hun huis moeilijk bereikbaar zal zijn. De grootste impact komt er voor de bewoners van de Tivoliwijk.

Onder grote belangstelling gaven Werner Verbiest van studiebureau Plantec en meestergast Lieven Mannens van NV Devaere toelichting bij de plannen voor de vernieuwing van de binnendoortocht. Het eerste lot, vanaf de Ringlaan tot aan de Kasteelstraat 16, wordt in zes fasen aangepakt om de hinder voor de bewoners tot een minimum te beperken.

Het scharnierpunt van de werken is de hoek met de Kapellestraat. Op 1 maart gaan de werken daar van start richting Ring, tot aan de Tivolistraat. Gedurende 25 werkdagen is de Kapellestraat niet bereikbaar via de Tieltstraat, de Tivolistraat wel. De volgende 25 werkdagen situeren de werken zich van de Tivolistraat tot net voor restaurant Lindenhof.

Belangrijk is dat er gedurende twee weken geen verkeer mogelijk is richting de Tivoliwijk. Bewoners kunnen hun wagen parkeren aan de sporthal en aan meubelfabriek Claeys in de Kapellestraat. Alleen via de voetweg in de Bundingstraat kunnen ze de wijk bereiken.

De derde fase, vanaf restaurant Lindenhof tot aan de Ringlaan, zal eveneens 25 werkdagen in beslag nemen. Als alles meezit (vooral qua weersomstandigheden), zijn deze drie deelfasen afgewerkt tegen het bouwverlof. Daarna wordt gewerkt vanaf de Kapellestraat richting gemeentehuis. Veertig werkdagen zijn er gepland voor het stuk tot aan de Toekomstlaan. De Tramweg is dan niet bereikbaar via de Tieltstraat. Het traject van de Toekomstlaan tot aan de Pensionaatstraat zou 35 werkdagen aanslepen. Vanuit de Tieltstraat zullen de Toekomstlaan wel en de Pensionaatstraat niet bereikbaar zijn.

Als laatste fase volgt dan het onderdeel Pensionaatstraat tot aan de Kasteelstraat 16, dat in 25 werkdagen zou afgewerkt worden. De bewoners moeten hun huisvuil op de bereikbare trajecten plaatsen. Een week vooraf zullen de bewoners per fase een brief in de bus krijgen over het verloop van de werken.

Corrigeer

IN HET NIEUWS

Verkiezingen in jouw gemeente:

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees