Lippens wil zanddam in Nederlands Zwin

KNOKKE-HEIST -
Burgemeester Lippens is de lakse houding van Nederland beu omdat er geen dringende maatregelen worden genomen tegen de olievervuiling in het Zwin. De Knokse burgervader heeft zijn Sluise collega Brommet ervan op de hoogte gebracht.

In een fax heeft burgemeester Lippens zijn bezorgdheid overgemaakt aan de Sluise burgervader over de ontoereikende maatregelen die werden getroffen om de olievervuiling buiten het Zwin te houden.

Lippens: ,,Op zijn minst zouden de Nederlanders een dam moeten opwerpen. Ik ben het gepalaver, dat reeds tien dagen duurt, beu. Ik ben bereid om zelf de schop in de hand te nemen om een zanddam aan te leggen in het Zwin. Wij sparen kosten nog moeite om de olie uit het Zwin te houden maar dat is niet het geval aan de andere kant van het reservaat''.

Burgemeester Brommet benadrukt dat hij noch burgemeester Lippens zomaar een beslissing kan nemen voor het opwerpen van een zanddam. In een crisisberaad tussen beide burgemeesters, de commissaris van de koningin en de gouverneur van West-Vlaanderen die gisterenavond in Oostburg werd gehouden, is gezocht naar een oplossing voor de olievervuiling. (NM)

Corrigeer

IN HET NIEUWS

Verkiezingen in jouw gemeente:

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees