Geldnood en wraak aan de basis van roofmoord

KORTESSEM -
Het hoofdmotief van Marie-Louise D. uit Kortessem om de ex-partner van haar vriend, met wie zij samenleeft, te beroven was geld. Zij had met haar stiefzoon een deal gesloten om na de overval het geld in de helft te verdelen. Zij vond de overval meteen een mooie gelegenheid om wraak te nemen voor de pesterijen die tussen haar en het slachtoffer al een tijdlang bezig waren.

De opdrachtgeefster voor de roofmoord op Rita Van der Heyden zit samen met haar pleegzoon en een bevriend koppeltje sinds woensdag in de cel. Marie-Louise D. die in Kortessem bij de ex-partner van Rita Van de Heyden was ingetrokken, woont officieel nog in Halen. Daar woont ook haar pleegzoon Angelo Z. (22) een junkie die al vaker in de cel gezeten heeft.

De vrouw wist dat Rita Van der Heyden op geregelde tijdstippen met heelwat geld naar huis kwam. Omdat zij zelf een tamelijk grote schuldenberg opgebouwd had, groeide bij haar het idee om het slachtoffer te beroven. Dat beide vrouwen geen goede maatjes waren, wist iedereen uit hun omgeving al lang.


Wraak voor pesterijen
Voor Marie-Louise D. was het dan ook een mooie gelegenheid om wraak te nemen op haar ex-rivale en haar de pesterijen van het laatste jaar betaald te zetten. Zij gaf haar pleegzoon de opdracht om de vrouw, na een bezoek aan de boekhouder met wie Marie-Louise samenwoont, te beroven en sprak met hem af dat hij de helft van het geroofde bedrag zou krijgen. De pleegzoon schakelde een bevriend koppeltje in.

Het drietal wachtte op 7 november Rita Van der Heyden achter haar woning op. Terwijl Angelo Z. Het slachtoffer met een ijzeren staaf op het hoofd sloeg, roofde zijn vriend haar handtas met daarin amper 26 euro. De vriendin wachtte aan het stuur van de auto waarme het drietal op de vlucht sloeg. Het overige geld van het slachtoffer lag in haar auto maar dat vonden de daders niet. (ADH)

Corrigeer

IN HET NIEUWS

Verkiezingen in jouw gemeente:

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees