Buurt Verbrande Brug vreest voor afbraak huizen

GRIMBERGEN -
Er heerst grote ongerustheid bij de bewoners aan de Verbrande Brug in Grimbergen. Zij ontvingen een brief van het gemeentebestuur en nv Zeekanaal waarin te lezen staat dat hun huizen zouden worden opgekocht en gesloopt om plaats te ruimen voor bedrijven.

Heel wat mensen wimpelden de geruchten over onteigeningen eerst weg omdat het niet de eerste keer was dat daarvan sprake was. Nu begint iedereen wel ongerust te worden. Het gemeentebestuur heeft samen met nv Zeekanaal een brief gestuurd naar de bewoners van de Eppegemsesteenweg, de Broekstraat en het Tresignyplein waarin ze voorstellen de huizen aan te kopen aan de actuele marktwaarde om ze nadien te laten slopen.


Petitie tegen de plannen
Op die manier zou het zware vervoer van de bedrijven in het gebied gemakkelijker kunnen doorstromen, wanneer de steenweg kan worden verbreed. We zijn bezig met een petitieactie waarin we eisen op de hoogte te worden houden van de plannen'', vertelt Chris Wuyts, zelf eigenaar van drie huizen in de zone.

De bewoners eisen ook dat ze kunnen blijven wonen in de bewuste wijk. ,,Toen we de burgemeester over de plannen aan de Verbrande Brug aanspraken, zei hij dat hij er niet van op de hoogte was, terwijl hij de brief over de vraag tot aankoop zelf heeft ondertekend'', aldus nog Wuyts. (EVE)

Corrigeer

IN HET NIEUWS

Verkiezingen in jouw gemeente:

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees