Jong-cd&v roept stadsbestuur op om geen vergunningen af te leveren

,,Geen kansspelen in Oudenaarde''

OUDENAARDE -
Nadat eerder al centra voor kansspelen in Zottegem en Ronse werden geopend, krijgt nu ook het Oudenaardse stadsbestuur vergunningsaanvragen voor de exploitatie van speelholen. Jong-cd&v Oudenaarde wil dat het stadsbestuur deze aanvragen telkens afwimpelt en dat voor kansspelen geen vergunningen worden afgeleverd. Een oproep die alvast bij de verantwoordelijke schepen Richard Eeckhaut niet in dovemansoren valt : ,,Als het van mij afhangt, komen in onze stad geen kansspelen''.

,,Wij betreuren dat niet overal een vuist gemaakt werd tegen de komst van kansspelen'', verwijst Jong-cd&v-voorzitter Klaus Van Hoecke onder andere naar de situatie in Zottegem. Nadat in de Egmontstad zo'n jaar geleden al de speelzaal Atlantic Games aan de Buke de deuren opende, kwamen daar vorige maand met de speelholen Reno en Slot nog twee automatenzalen bij. Ook Ronse heeft overigens sinds vorig jaar een speelzaal op de Markt. Het gemeentebestuur moest het onderspit delven nadat de uitbater zijn gelijk haalde bij de Raad van State.


5.000 scholieren
Voorlopig kan het stadsbestuur van Oudenaarde de boot afhouden. De gemeenteraad keurde vorig jaar unaniem een motie goed om geen vergunning voor kansspelen af te leveren. Schepen Richard Eeckhaut bevestigt dat momenteel wel een vergunningsaanvraag werd ingediend. ,,Wij hopen dat de meerderheidsfracties zich consequent aan de goedgekeurde motie zullen houden, ook al leidt dit misschien tot een procedure bij de Raad van State'', onderstreept Klaus Van Hoecke.

,,Eerdere vergunningsaanvragen werden niet ingewilligd en dat zal ook met de huidige het geval zijn'', laat Richard Eeckhaut geen ruimte voor discussie. ,,Voorlopig zijn nog geen dossiers bij de Raad van State hangende. Hoe dan ook, in een stad als Oudenaarde, met meer dan 5.000 scholieren, zijn kansspelen niet op hun plaats. Wij moeten de kat niet bij de melk zetten.''

Corrigeer

IN HET NIEUWS

Verkiezingen in jouw gemeente:

Meest Gelezen

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees