Nieuwe uitbaters De Veerman in Hamme voorkomen buurtoverlast

,,Sporthal is geen fuifzaal''

HAMME -
De nieuwe concessionaris van sporthal De Veerman aan de Loystraat in Hamme heeft goed nieuws voor de bewoners van de Loystraat en de aanpalende Vigor-Wuitenswijk. ,,We zijn niet van plan om fuiven of grootschalige, luidruchtige festiviteiten te organiseren'', zegt Claudine Waterschoot. Zij runt samen met haar echtgenoot Georges Quintelier en hun kinderen de cafetaria en de sportieve exploitatie van de sporthal naast gemeenschapsschool De Veerman.

Het echtpaar uit Zogge heeft ervaring in het uitbaten van horecazaken. Ook zoon Carl is actief in de zaak. ,,Schooldirecteur Luc Smet heeft ons bij de overname ingelicht over de klachten van buurtbewoners'', zegt Claudine. ,,De buren hadden het niet begrepen op tal van luidruchtige activiteiten in de onvoldoende geluidsgeïsoleerde sporthal. Er was in het verleden soms ook geurhinder van de vuilnisbakken. We willen ook vermijden dat de nooduitgangen worden opengezet, want dat veroorzaakt tot lawaaihinder. We namen de uitbating niet over om fuiven of feesten te organiseren in de sporthal. Het is trouwens niet onze taak om de fuifproblematiek in de gemeente op te lossen''.

De familie Quintelier wil in de eerste plaats werk maken van het sportieve luik. ,,In de cafetaria kunnen we wel feestjes organiseren met eigen traiteurdienst. Binnenkort komt Marina Wally zingen tijdens een clubfeest. Maar dat zal niet gebeuren in de sporthal, maar in de cafetaria of in de school. De sporthal biedt alle mogelijkheden voor binnensporten en die willen we ten volle laten benutten. Er is al een wachtlijst om de populaire uren tussen 18 en 22 uur in te vullen. Een aantal clubs vroeg al bijkomende uren voor volgend seizoen.''

,,Op de parking leggen we tegen de zomer een terrein aan voor beachvolleybal'', zegt Waterschoot. ,,Nabij het terras zullen we de petanquebaan heraanleggen. Deze maand start ook de voetbalschool onder leiding van Filip De Wispeleir met indoor trainingen''.

Buren van De Veerman reageren alvast positief op deze intenties: ,,In het verleden waren fuiven en grootschalige trouwfeesten vaak een hinder voor de buurt. Hopelijk is dat nu definitief voorbij''.

Corrigeer

IN HET NIEUWS

Verkiezingen in jouw gemeente:

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees