Kapot riooldeksel blokkeert Ring


Een stukgereden riooldeksel blokkeerde gisterochtend de Antwerpse Ring ter hoogte van Berchem-station. Door de ochtendspits zorgde dat meteen voor een monsterfile van 80 kilometer. De rechtse rijbaan van de binnenkant van de Ring (R1) richting Gent blijft nog enkele weken afgesloten. Het voorval illustreert hoe kwetsbaar het wegverkeer is rond de Scheldestad.

De riooldeksels in het wegdek van de Ring zorgen al langer voor problemen. De Antwerpse verkeerspolitie sloot woensdagochtend het rechterrijvak af van de R1 nadat ter hoogte van Berchem een deel van het gietijzeren deksel in een rioolput stortte. De schade zorgde meteen voor heel wat verkeersoverlast. Zo stond er op een gegeven moment een file op de E19 tot in Loenhout, op de E34 tot in Lille en op de E313 tot in Herentals.

Aangezien de stad in de toekomst start met de werken aan de buitenring (richting Nederland), zal de binnenring met veel verkeer geconfronteerd worden. Om verdere problemen met de riooldeksels te vermijden kondigde leidend ambtenaar Toon Van Gils van de dienst Bruggen en Wegen gisteren aan dat alle deksels worden afgedekt met een betonplaat met daarbovenop terug wegdek.

Het zou zo'n twee weken duren vooraleer die werken aan alle riooldeksels op het traject zijn uitgevoerd. Om de verkeershinder te beperken zullen er enkel 's nachts en tijdens het weekend meerdere rijstroken afgesloten worden.

Door het zware verkeer rammelden de deksels al langer in hun oplegging. Vorig jaar november werden alle loskomende riooldeksels in de rijbaan van de R1 vastgelast. Gisterochtend werd echter vastgesteld dat alle laspunten in het deksel aan Berchem-station gebroken waren.

Corrigeer

IN HET NIEUWS

Verkiezingen in jouw gemeente:

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees