Echtelijk drama in Perestraat Sint-Truiden

Man doodt vrouw en pleegt zelfmoord

SINT-TRUIDEN -
De Perestraat in Sint-Truiden lag er gisteren verlaten bij. Niets liet vermoeden dat zich dinsdag achter de gevel van één van de nette rijwoningen een echtelijk drama afspeelde. De 39-jarige Linda Lambrechts werd in de vooravond door haar vader dood aangetroffen in haar woonkamer. Ze was om het leven gebracht door haar 50-jarige echtgenoot Luc Deboes die nadien zichzelf verhing in zijn woning in Oplinter-Tienen. Alles wijst erop dat de man een nakende echtscheiding niet kon verwerken.

door Anne-Marie DEKEYSER

De ouders van Linda Lambrechts, die op een paar huizen van hun dochter een woning betrekken, werden omstreeks zeventien uur opgebeld door de schoolverantwoordelijke. Hun twee kleinkinderen waren nog niet opgehaald in de school. Vader Lambrechts ging daarop naar het huis van zijn dochter, waar hij merkte dat het slot van de voordeur was geforceerd.

De man vreesde het ergste en alarmeerde dadelijk de lokale politie. Linda Lambrechts werd dood in de woonkamer aangetroffen. Over de manier waarop zij om het leven kwam, wilde parketwoordvoerster Annemie Snoeckx in Hasselt, gisteren niets kwijt. Volgens sommige bronnen werd de vrouw gewurgd.


Man verhangt zich
Nadat de lokale politie de eerste vaststellingen deed, kwam het parket samen met een onderzoeksrechter ter plaatse. Ook speurders van de Gerechtelijke Dienst Arrondissement Hasselt begaven zich naar de woning waar het drama plaatsvond. Vlak nadien kwam aan het licht dat echtgenoot Luc Deboes zich in zijn woning in Oplinter verhangen had.

Het koppel was in een echtscheidingsprocedure verwikkeld. Volgens het gerecht werden in zijn woning verschillende afscheidsbrieven aangetroffen, waaruit bleek dat de man de nakende echtscheiding niet kon verwerken.

Het echtpaar had twee kinderen, een zoon van dertien en een dochter van twaalf jaar.

Luc Deboes had al een echtscheiding achter de rug en een dochter uit een eerste huwelijk.

Linda Lambrechts had ongeveer anderhalf jaar geleden haar echtgenoot verlaten en huurde sindsdien de woning in de Perestraat.

Corrigeer

IN HET NIEUWS

Verkiezingen in jouw gemeente:

Meest Gelezen

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees