Man uit Mol riskeert 2 jaar cel voor overval op bakkerij

TESSENDERLO -
Een 28-jarige man uit Mol moest zich woensdag voor de Hasseltse correctionele rechtbank verantwoorden voor een gewapende overval op een bakkerij aan de Neerstraat in Tessenderlo op zondag 23 november 2003. Bij de overval loste de man een schot met zijn pistool. De openbare aanklager vorderde een effectieve gevangenisstraf van twee jaar tegen de man, die na de feiten gearresteerd werd.

Zondag 23 november stapte de man uit Mol de bakkerij rond 6.30 uur 's ochtends binnen. Hij was gemaskerd. De uitbaatster kwam in de zaak binnen en meteen liep de overvaller naar de toonbank, waar hij geld eiste. Onmiddellijk begon de vrouw om hulp te schreeuwen. Twee bakkersgasten hoorden het gekrijs. Eén van hen liep weg en de ander kwam in de bakkerij kijken. De overvaller hield hem onder schot. De kranige vrouw overhandigde de overvaller geld uit de kassa. Vervolgens probeerde de man uit Mol zijn slachtoffers op te sluiten, maar dat mislukte.

Nadat hij de bakkerij met de buit verlaten had, liep de vrouw hem achterna. Daarbij loste de overvaller een schot. Niemand raakte gewond. De buit bestond uit bijna 870 euro. Op de zitting vertelde de aangehouden man uit Mol en vader van twee zeer jonge kinderen dat hij het wapen een paar maanden voordien gekocht had. Hij verklaarde dat het wapen per ongeluk was afgegaan door een handicap aan zijn hand. De procureur weerlegde dat door te vermelden dat een geladen wapen over een veiligheid beschikt, die eerst afgezet wordt. De man gaf de feiten toe en beweerde gehandeld te hebben uit financiële moeilijkheden. ,,Mijn toenmalige vriendin leefde boven haar stand. Ze had schulden openstaan, die betaald moesten worden. Ik wachtte tot het laatste moment. Ik heb zelfs geprobeerd het wapen terug te verkopen,'' aldus de man uit Mol.

Na de overval werd de man ontmaskerd, omdat hij een ongeval kreeg met zijn wagen. De politie merkte dat hij onder invloed van bepaalde producten was. Bij een controle vonden agenten een bivakmuts in de kofferbak. De politie legde de link met de overval. Volgens de procureur was de buit bedoeld om drugsschulden af te lossen, want de man uit Mol was een regelmatig bezoeker van een afterclub in Lommel. Sinds 1995 heeft de man criminele feiten, zoals diefstallen, op zijn naam staan. ,,Ik vorder een zware straf van 2 jaar, zodat hij zich kan bezinnen over wat hij de maatschappij heeft aangedaan,'' aldus de procureur. Volgens zijn raadsman, meester Bert Schouterden, was de overval niet gepland. ,,Mijn cliënt heeft een drugprobleem. Om de schulden het hoofd te bieden had hij spullen verkocht, maar de ontevreden kopers wilden hun geld terug. Een gevangenisstraf moet er komen, maar ik vraag een deel met uitstel, gekoppeld aan voorwaarden,'' pleitte meester Schouterden. Binnen een week velt de rechtbank een vonnis.(PMM)

Corrigeer

IN HET NIEUWS

Verkiezingen in jouw gemeente:

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees