Livinus doet seizoen uit

SINT-LIEVENS-HOUTEM -
De Houtemse voetbalclub KVC Livinus houdt het voor bekeken. De ploeg zal dit seizoen nog uitspelen in derde provinciale maar gaat dan in vereffening. Gehoopt wordt op een nieuwe vzw die de club onder een andere naam wil heropstarten maar dat is erg onzeker: de leegloop van spelers is al ingezet.

In een poging om de club alsnog te redden, riep erevoorzitter Julien De Loore het bestuur, de sponsors en de supporters bijeen. De belofte van De Loore dat de vroegere beheerders, die borg tekenden voor een schuld van veertigduizend euro, alles persoonlijk zullen terugbetalen, mocht niet baten. ,,Onze middelen blijven ook dan onvoldoende'', zei clubsecretaris Jan De Groote. ,,Er lopen nog een drietal leningen die moeten afbetaald worden en er zijn misschien nog meer schulden.''

De fut is eruit bij Livinus. Enkele jaren geleden investeerde de club fors in nieuwe spelers maar toen kwamen de tegenvallende speelresultaten en het arrest Bosman dat grotere vrijheid bood aan de spelers.

Clubvoorzitter Roger Haelterman was niet aanwezig op de crisisvergadering. ,,De jongste vier jaar zagen we hem op geen enkele clubvergadering en hij woont intussen niet meer in Sint-Lievens-Houtem'', klonk het aan de vergadertafel. Het Livinusbestuur gooit nu de handdoek in de ring: na het seizoen wordt de club ontbonden. Er volgt nog een onderzoek naar mogelijke bijkomende schuldeisers en dan wordt het stamnummer ter beschikking gesteld aan de Koninklijke Voetbalbond die misschien kan verkopen aan een nieuwe vzw. Van de aanwezige bestuursleden wierp zich niemand op als initiatiefnemer.


Gemeente
SP.a-raadslid Jackie De Graaf wierp zich tijdens de vergadering op als woordvoerder van het Houtemse gemeentebestuur en zei dat het gemeentebestuur zich in besloten zitting principieel akkoord had verklaard voor een overname van de Livinusterreinen van de Livinusverwante coöperatieve vennootschap Batiground. ,,Houtem heeft nood aan bijkomende sportinfrastructuur in Houtem en op termijn kan zelfs de sportdienst naar de Polbroek verhuizen'', zei hij. De Houtemse sportschepen Peter De Naeyer was niet aanwezig op de vergadering maar in een gesprek met onze redactie zwakte die denkpiste af: ,,De gemeente is geïnteresseerd in de huur van de Polboekterreinen als uitbreiding van de infrastructuur Hemelrijk maar van een mogelijke aankoop is geen sprake.'' (HLS)

Corrigeer

IN HET NIEUWS

Verkiezingen in jouw gemeente:

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees