Volkstejoeter zoekt acteurs

BRUSSEL -
Het Brussels Volkstejoeter stelde gisteren haar tweede productie voor. Met ,,Het Traaifiest van Mademoiselle Beulemans'' hoopt het amateurtheater het succes van het vorige stuk te evenaren. Geen gemakkelijke klus.

In het voorjaar bracht het Brussels Volkstejoeter het bekend Brussels theaterstuk Bossemans en Coppenolle. Het bleek een schot in de roos. De komedie in het Brussels dialect werd een monstersucces. Met tienduizend toeschouwers waren alle twintig voorstellingen in geen tijd uitverkocht. De wachtlijsten waren zo lang dat het Volkstejoeter besliste om in het najaar Bossemans en Coppenolle nog een tiental keer te spelen.

Maar het amateurgezelschap is momenteel vooral bezig met haar tweede productie. ,,Het Traaifiest van Mademoiselle Beulemans'' geldt ook als een Brusselse klassieker. De komedie uit 1910 speelt zich af in een Brussels middenstandsmilieu. De dochter van rijke bierbrouwer Ferdinand Beulemans wordt verloofd met de zoon van een collega en concurrent. Suzanne Beulemans wil helemaal niet trouwen en voelt bovendien meer voor de Parijzenaar Delpierre. Het blijspel is een relaas over de conflicten en perikelen die bij dit geplande huwelijk komen kijken.

,,Het wordt een heel herkenbaar stuk in een herkenbare taal, het Brussels'', aldus de regisseur Roger Van de Voorde. ,,Ik kan niet beloven dat we het succes van Bossemans en Coppenolle evenaren. Maar we zullen proberen.''


Audities
Voor ,,Het Traaifiest van Mademoiselle Beulemans'' organiseert het Volkstejoeter op vrijdag 28 en zaterdag 29 juni audities. Al wie Brussels kan spreken, komt in aanmerking. Naast toneelstukken brengt het gezelschap ook cabaret. Kandidaten kunnen zich ook hiervoor nog inschrijven. Met haar voorstellingen wil het Brussels Volkstejoeter het Brussels dialect promoten. Voorlopig is het gezelschap afhankelijk van subsidies. Het Volkstejoeter hoopt binnen de twee jaar financieel zelfstandig te zijn. (JVM)

  • Info en inschrijvingen audities: Geert Dehaes 0476-996.162, www.brusselsvolkstejoeter.vgc.be
  • Corrigeer

    IN HET NIEUWS

    Verkiezingen in jouw gemeente:

    POPULAIRE VIDEO'S

    Het beste van Enkel voor abonnees