Melse koekoek in flesje

MELLE -
'Melse Koekoek' luidt de naam van het nieuwe biertje dat dit weekend tijdens de jaarlijkse kermis gelanceerd werd door vzw Creatief Melle. Het nieuwsoortige gerstenat deed de voorbije weken heel wat stof opwaaien. De 'bieroorlog' tussen Creatief Melle en het gemeentebestuur barstte los naar aanleiding van de geplande promotie van het biertje.

De lancering voorbije zaterdag verliep dan ook onder ruime belangstelling. Zelfs de 'man van Melle' uit de befaamde Koekoekstraat woonde de doop van het nieuwe bier bij. ,,Zowel de 'man van Melle' als de Koekoekstraat, dat leeft nog steeds heel erg in Melle'', vertelt Gunter De Cock van Creatief Melle. ,,Veel Mellenaars reageren dan ook bijzonder enthousiast op het nieuwe biertje''.

Niet alleen mannen weten het bordeauxrode bier te smaken. Ook vrouwen lusten het maar al te graag, zo bleek tijdens de gratis proeving. ,,Dat komt doordat het gekarameliseerd is. Het is zoet maar met een zure afdronk'', verklaart Gunter. ,,Zelfs schepen van middenstand Luc De Smet is komen proeven en erkende dat het zeer lekker is.''

Creatief Melle werkt ondertussen alweer aan nieuwe initiatieven. Begin november wordt een halloweentocht met fakkels georganiseerd. En tegen het einde van het jaar krijgt Melle een eigen promotiekrantje dat gratis aan alle inwoners zal worden bedeeld. (KVDS)

Corrigeer

IN HET NIEUWS

Meest Gelezen

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees