Slachtoffer exploiteerde beruchte jeugdclub Saäda in Borgerhoutse Kruikstraat

,,Afrekening hing in de lucht''


,,Deze afrekening is voor niemand een verrassing, het hing in de lucht'', zegt een goed geïnformeerde buurtbewoner. De sfeer op en rond de Provinciestraat is bijzonder gespannen nadat een moordcommando de 44-jarige eigenaar van de beruchte jeugdclub Saäda neerkogelde. Eén verdachte zit in de cel.

Het slachtoffer, Sadek Chamman, exploiteerde wat verderop in de Kruikstraat al bijna twintig jaar lang jeugdclub Saäda, vrij vertaald de club van de vrede.

De instelling was geregeld het decor van spectaculaire politiecontroles. Maar buiten wat zakjes softdrugs en enkele verboden messen, leverden die controles niet veel op. Toch zijn er sterke vermoedens dat vanuit de jeugdclub drugs werden gedeald. Datzelfde vermoeden geldt voor veel van de talrijke, elkaar concurrerende vzw's op en rond de Provinciestraat.

Sadek Chamman, gehuwd en vader van drie dochters en twee zonen, werd vrijdavond kort voor 20 uur doodgeschoten in telefoonwinkel Hotline, op het kruispunt van de Provinciestraat met de Van den Nestlei. ,,Toen hij over straat wandelde, stonden er plots twee mannen naast hem'', vertelt een vriend. ,,Onmiddellijk openden ze het vuur. Sadek is de telefoonwinkel nog binnengevlucht. Maar er was geen ontsnappen aan.''

,,Iedereen is zwaar onder de indruk, niemand weet waarom ze Sadek moesten hebben'', zegt de man nog. Dat het slachtoffer mogelijk betrokken was bij drugshandel, ontkent hij in alle toonaarden.


Speurhonden
Het gerecht gaat er ondertussen vanuit dat het met een professioneel uitgevoerde liquidatie te maken heeft.

De twee schutters vluchtten onmiddellijk na de feiten weg in een zwarte VW Golf break met Nederlandse nummerplaten. De politie vond het voertuig later terug aan het Ooststation, op het parkeerterrein tussen de Vlijtstraat en Binnensingel. Maar van beide verdachten ontbrak elk spoor, ook nadat speurhonden het terrein hadden uitgekamd.

Eén verdachte zit ondertussen in de cel. De 30-jarige man is zaterdag al aangehouden op verdenking van moord. Meer details over het aandeel van de verdachte in de schietpartij wilde het Antwerpse parket niet kwijt.

Corrigeer

IN HET NIEUWS

Verkiezingen in jouw gemeente:

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees