Van Russische toer op tot kermisattracties of ,,krommelmarkt''

Kerstmarkten gedijen

GENT -
Het succes van de kerstmarkten kent de jongste jaren zijn gelijke niet. Ook in het Gentse worden er in de maand december diverse georganiseerd. We zetten de belangrijkste voor u op een rij:

GENT

 • Koninklijke Dekenij Nieuwenhove organiseert naar jaarlijkse gewoonte een kerstmarkt in de Macariusschool aan de Dendermondsesteenweg . De kraampjes zijn open op zaterdag 8 december van 9.30 tot 18 uur en op zondag 9 december van 9.30 tot 17 uur. Toegang gratis.
 • Ook de volkstuinen Assels aan de Halfweg 2 hebben het kerstmarktgebeuren ontdekt. Op zaterdag 8 (vanaf 14 uur) en zondag 9 (vanaf 10 uur) zijn er aan de sfeervolle kraampjes van de overdekte markt tal van cadeau- en kerstartikelen te koop. Er wordt ook gezorgd voor winterse natjes en droogjes. Zaterdag om 20 uur staat bovendien een gratis kerstshow in de cafetaria op het programma. Zondagnamiddag om 14 uur treden de Westlander Volksmuzikanten op.
 • WONDELGEM

 • In zaal Flora aan de Westergemstraat 90 gaat vzw Spoetnik de Russische toer op met een Russische geschenkenbeurs. De bezoeker kan er terecht voor talrijke soorten vodka, Krimsekt, likeuren, Moldavische wijnen, artisanale geschenken, de typische matriosjka's, houten speelgoed, kristal, Oezbeekse cadeau-artikelen, instrumenten, doeken en juwelen. Er is ook een toeristische stand. Zaterdag 8 december is de beurs open van 16 tot 23 uur. Om 20 uur wacht de bezoekers een muzikale verrassing. Zondag 9 december is de beurs open van 10 tot 16 uur. Om 12 uur is er een gratis aperitiefconcert met het Trio de Minsk .
 • Oxfam Wereldwinkels Wondelgem & Gent-West organiseren op zaterdag 8 en zondag 9 december een kerstbeurs. Deze vindt plaats in Vrije Basisschool Mariavreugde, Vinkeslagstraat 2, respectievelijk van 11 tot 18 uur en van 10 tot 17 uur.
 • OOSTAKKER

 • Op het dorp van Oostakker zijn ze al aan hun zevende kerstmarkt toe. Tientallen Oostakkerse handelaren bevolken de gezellige houten kraampjes, een kinderkoor zorgt voor een aangepast streepje muziek en het hele marktplein wordt feeëriek verlicht. Er zijn tal van hartige hapjes en dranken te koop. De Oostakkerse kerstmarkt vindt plaats op zondag 9 december van 14 tot 22 uur.
 • GENTBRUGGE

 • Kerstgeschenkeninspiratie op doen kan tijdens de geschenkenbeurs van de Wereldwinkel Gentbrugge in de L. Tertzweillaan 2 . Twee zaterdagen lang is er een ruim aanbod leuke, originele en ,,eerlijke'' geschenken en hebbedingetjes te koop. De beurs vindt plaats op zaterdag 8 en zaterdag 15 december, telkens van 10 tot 18 uur.
 • VOLGENDE WEEK OPNIEUW

  GENT

 • Het Sint-Baafsplein wordt ook dit jaar weer omgetoverd tot een heus kerstdorp. De houten chaletjes bieden een massa inspiratie voor hartverwarmende kerstgeschenken. De typische kerstgezelligheid krijg je er gratis bovenop.
 • Wie zin heeft om de schaatsen aan te knopen, kan dat op de openluchtijspiste op het aanpalende E. Braunplein. De kerstmarkt opent op vrijdag 14 december om 17 uur en is elke dag open tot zondag 23 december. Op zaterdag en zondag open van 11 tot 22 uur, elke weekdag van 12 tot 22 uur.

 • Ook Koninklijke Dekenij Normaalschoolstraat-Zwijnaardsesteenweg is opnieuw van de partij met een kerstmarkt. In de Normaalschoolstraat wordt op zaterdag 15 december, van 15 tot 22 uur, een tent opgesteld. Zowel handelaars van binnen als buiten de dekenij brengen hun mooiste kerstwaren en geschenkideeën mee. Beslist leuk voor de allerkleinsten is de kerststal met levende dieren. Om 18 uur treedt Vlaamse zanger Yves open om 19.30 uur vergast een kerstkoor de dekenij op kerstliederen. Verder zijn er kermisattracties.
 • GENTBRUGGE

 • Het Atheneum Gentbrugge aan het Ooievaarsnest 3 wint alvast de prijs voor de origineelste benaming van hun kerstmarktgebeuren. Hun krommelmarkt is een samensmelting van kerst- en rommelmarkt. Het initiatief gaat uit van het oudercomité dat geld in het laatje wil krijgen voor de leerlingen. De krommelmarkt vindt plaats op zaterdag 15 december vanaf 10 uur. Voor wie honger en dorst krijgt van het snuffelen tussen de koopjes, zijn er hapjes en warme dranken.
 • Corrigeer

  IN HET NIEUWS

  Verkiezingen in jouw gemeente:

  POPULAIRE VIDEO'S

  Het beste van Enkel voor abonnees