Superconfex-sluiting blijft dreigen

ROESELARE, BRUGGE -
De Superconfex-winkels in Roeselare en Brugge blijven (voorlopig) weinig kans maken om open te blijven. De ingreep zou een tiental vaste jobs kosten. De sluitingen zijn gepland tegen augustus volgend jaar.

De Macintosh Retail Group heeft de Superconfex-keten in handen. De Nederlandse groep zette Superconfex halfweg dit jaar in de etalage. Een daling met dertig procent in vijf jaar van het globale Superconfex-omzetcijfer in ons land was daar niet vreemd aan. Een overnemer voor het geheel daagde niet op. De Macintosh Retail Group besliste uiteindelijk Superconfex ,,in een afgeslankte vorm'' onder de vleugels te houden.


Onderhandelingen
De Nederlandse groep wil vijftien tot twintig van de 63 Superconfex-vestigingen in ons land sluiten. Macintosh-verkoopsdirecteur Hünnen noemt geen concrete namen tot het sociaal overleg achter de rug is.

Volgende week heeft de derde onderhandelingsronde met de vakbonden plaats. ,,Wij willen het cijfer van vijftien tot twintig geplande sluitingen zien dalen. Een aantal van de bedreigde winkels in ons land maakt wellicht kans open te blijven. Brugge en Roeselare zijn daar op vandaag niet direct bij. Hun rendabiliteit is het grote probleem'', stelt Jos Van Hout van LBC.

De filiaalhouder van Superconfex-Roeselare wou gisteren geen commentaar kwijt. ,,De onzekerheid over onze tewerkstelling blijft bestaan. Het is een lastige dag'', reageerden de verkoopsters. Verder hielden zij de lippen op elkaar. (HWR)

Corrigeer

IN HET NIEUWS

Verkiezingen in jouw gemeente:

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees