Directeur Vandebuerie verlaat Beursschouwburg

BRUSSEL -
In het voorjaar van 2002 verlaat Marijke Vandebuerie de Brusselse Beursschouwburg als algemeen directeur. De beslissing komt onverwacht. Zij wordt directeur bij 'Brussel deze Week' .

,,Het is met pijn in het hart dat ik vertrek, maar wel met het gevoel dat ik alles in goede handen achterlaat'', vertelde ze gisteren. Als reden voor haar vertrek verwijst Vandebuerie naar de traditie binnen de Beursschouwburg dat de directie een mandaat realiseert en daarna de fakkel doorgeeft. Een houding die de Beurs gezond vindt om op artistiek vlak een voortrekkersrol te kunnen blijven spelen.

Aanvankelijk wou Vandebuerie de Beursschouwburg verlaten op het moment dat de terugkeer naar het pand in de Ortsstraat voltooid was. Ze wou geen stempel drukken op het beleid na de terugkeer, luidt het. Omdat de verhuizing uitgesteld is tot het begin van het seizoen 2003-2004, viel dit plan in duigen.

Marijke Vandebuerie werd eind 1997 algemeen directeur bij de Beursschouwburg. Voordien was zij er al sinds 1990 verantwoordelijk voor het financiële beheer. Sinds juli 2001 heeft de Beursschouwburg een erkenning als kunstencentrum binnen het podiumkunstendecreet en een vierjaarlijkse subsidie-enveloppe. Begin 2001 startten de lang aangekondigde verbouwingswerken.

Vanaf de lente van 2002 wordt Vandebuerie bij De Stadskrant verantwoordelijk voor het financieel beheer en het personeelsmanagement.

Een opvolger voor Vandebuerie bij de Beursschouwburg is er nog niet. (belga)

Corrigeer

IN HET NIEUWS

Verkiezingen in jouw gemeente:

Meest Gelezen

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees