Huizingens bedrijf Seghart bouwt voor Europese top perscentrum van 22.000 m 2

,,Europese top mooi visitekaartje''

HUIZINGEN -
De EUROPESE TOP in Brussel van 14 en 15 december wordt voor ons een mooi visitekaartje. We zijn er bijzonder fier op dat we de opdracht voor de bouw van een perscentrum op de Heizel in Brussel binnenhaalden''. Luc Everaert, afgevaardigd bestuurder van het bedrijf Seghart uit de Guido Gezellestraat in Huizingen, heeft de handen meer dan vol.

Wanneer de Europese ministers in Laken vergaderen op 14 en 15 december, brengt elk land in zijn kielzog een niet onaardige gevolg aan journalisten mee. ,,Ons werd gevraagd twee paleizen op de Heizel als perscentrum in te richten, goed voor een oppervlakte van 22.000 m 2 . Wij zorgen dat de hele oppervlakte aangekleed wordt met tapijt en dat de ruimte in afzonderlijke kleine lokalen wordt opgedeeld met speciale geluidswerende schermen. Seghart zorgt ook nog voor de elektriciteitsaansluitingen. De telecommunicatie is in handen van Siemens'', vertelt zaakvoerder Luc Everaert.

,,Dat zoiets veel werk meebrengt, laat zich raden. We moeten vijfentwintig grote vrachtwagens vol materiaal laten aanrukken. Gelukkig hadden we nog wanden in stock, maar we hebben er een deel moeten bijmaken. We kregen slechts negen dagen om de klus te klaren. Vandaag wordt het perscentrum opgeleverd. Na 15 december hebben we opnieuw drie dagen om alles af te breken''.

Seghart is ondertussen wel wat gewoon. ,,We zijn gespecialiseerd in het bouwen van stands en decors voor evenementen. Onze fabricatieruimte is in Huizingen. Daar werken 45 vakmensen, schrijnwerkers, schilders, elektriciens, belichtingsspecialisten, beletteringdeskundigen en architecten. We bouwen alles zelf, naar de wens van onze klanten. We hebben al heel wat grote evenementen achter de rug, zoals het Autosalon, Batibouw, Disney on Ice, de Proms, het Olympisch dorp in 1990 in Albertville, de podia voor de modeshows van Armani,... Na de Europese top in Brussel wachten ons binnenkort het Autosalon in Brussel, de tapijtenbeurs in Hannover, het meubelsalon in Parijs en de textielbeurs in Frankfurt'', gaat Luc Everaert verder.

,,We werken 50 procent in België en 50 procent in het buitenland. Het merendeel van onze klanten zijn private bedrijven, maar ook voor de overheid deden we al veel opdrachten, zoals de stand van de Vlaams gemeenschap op Flanders Technology en het Belgisch paviljoen op de wereldtentoonstelling in Hannover. Uiteraard zit in standenbouw ook een mode, zoals de kleuren, de materiaalkeuze, nieuwe technieken die gebruikt worden. Alles hangt af van de sector waarvoor we werken. We kunnen zeer sterk in de cocoon-sfeer gaan, maar ook zeer koel in de high-tec-sfeer.

In elk geval zal het perscentrum op de Heizel er niet minder esthetisch uitzien dan bijvoorbeeld een beurs. We willen voor onszelf goed werk leveren. We hebben een reputatie hoog te houden'', besluit Luc Everaert.

Corrigeer

IN HET NIEUWS

Verkiezingen in jouw gemeente:

Meest Gelezen

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees