Kruispunt Heirbaan-Klepperstraat-Manke Vosstraat-Krogstraat in Meise heel gevaarlijk

,,Hier gaan doden vallen''

MEISE -
Het kruispunt van de Heirbaan, Klepperstraat, Manke Vosstraat, Krogstraat en de Kaarlijkstraat in Meise is enkel toegankelijk voor plaatselijk verkeer. Geen kat die deze regel respecteert, en er is nog meer aan de hand aan dit kruispunt.

Piet Antierens' woning staat al 33 jaar op de hoek van de Krogstraat 169. Daar maakt de baan een gevaarlijke bocht. Ze komt er samen met de Kaarlijkstraat, in de volksmond bekend als ,de zeven wegskes'.

Piet Antierens: ,,De gemeente heeft hier de bomen van die zes meter hoge berm weggehaald. Ze wil die wel weer aanplanten, maar vergat erbij te zeggen in welk jaar dit zou gebeuren. De Krogstraat is een levensgevaarlijk baantje waar enkel plaatselijk verkeer met een gewicht van maximum 3,5 ton door mag. Maar niemand houdt er rekening mee. Zelfs de vuilniswagen van de gemeente overtreedt de gemeentewet.''

,,Sinds die bomen hier gekapt zijn, hebben de bestuurders schrik om met hun wagen van het smalle baantje zes meter lager op de Kaarlijkstraat te schuiven. Daardoor rijden ze steeds dichter tegen mijn verhoogde tuin en reden er al verschillende mijn brievenbus weg. De wortels van de bomen in de hogere berm zijn door vrachtwagens weggereden. Het is hier zo al gevaarlijk, maar bij nat weer is het uitkijken geblazen.''

,,Omdat hier geen straatverlichting is en voor de bocht van 90 graden met daarachter een diepte van zes meter, plaatste de gemeente hier reflecterende paaltjes. Die worden om de paar maanden stukgereden. Vroeg of laat zal hier een wagen naar beneden duiken. Hier moet dringend gecontroleerd worden op de toepassing van het verkeersbord ,plaatselijk verkeer'. Het sluipverkeer is onhoudbaar en levensgevaarlijk,'' waarschuwt Antierens.

Corrigeer

IN HET NIEUWS

Verkiezingen in jouw gemeente:

Meest Gelezen

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees