Eerste schaatsers op glad ijs

HAMME -
De eerste schaatsfanaten begaven zich gisteren letterlijk èn figuurlijk op glad ijs. Steven Mys (22) zocht in de namiddag tussen de examens aan de Koninklijke Militaire School door wat verpozing op de Meulenbroekvijver. ,,Een deeltje van de plas is al voldoende bevroren om enkele schaatsers toe te laten'', stelde de jongeman.

Het ijs kraakte onder zijn voeten en vooral aan de kant van de water(ijs)plas scheurde de minder dan vijf centimeter dikke ijslaag. ,,Ik schaats enorm graag en trek wel eens naar schaatspiste Antartica in Wilrijk. Hier in de vrije natuur is het wel prettiger schaatsen. Dit ijs stond bol, wordt vlakker bij het gewicht van de schaatsers en scheurt. Die barsten vriezen weer dicht en dat maakt het ijs stilaan sterker. Nu is het inderdaad nog op het nippertje, maar ik blijf voorzichtig op het sterkst bevroren gedeelte''.


Watermolen
,,Op de Oude Durme aan de Watermolen is het natuurlijk nog fijner om te schaatsen. De mooie omgeving en de grootte van de afgesneden Durmemeander maken er een schaatsparadijs van. De Oude Durme ligt nu echter nog niet dicht''. Dat ligt volgens Rik Geerinck van de Watermolen vooral aan de wind. ,,Eens die gaat liggen en het blijft zo koud, vriest de Oude Durme in een mum van tijd dicht''. Binnen enkele ijsdagen mogen we dus weer honderden schaatsers verwachten aan de Watermolen. ,,Ik leerde er twee jaar geleden schaatsen'', legt Kevin Van Laere (15) uit, kijkend naar de schaatsende Steven Mys op de Meulenbroekvijver. ,,Vanavond komen we met de jeep van een vriend naar hier om te schaatsen. De lichten van de wagen zorgen er dan voor dat we voldoende zien''.

Corrigeer

IN HET NIEUWS

Verkiezingen in jouw gemeente:

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees