Geen gratis busverbinding meer tussen Sint-Idesbald en Veurne


Koksijde stopt eind februari met de speciale gratis busverbinding tussen Sint-Idesbald en Veurne. Het project kost de gemeente te veel geld in vergelijking met de magere respons. Vreemd, want de vraag ernaar was groot.

De gemeente Koksijde bereikte vorig jaar een overeenkomst met de Vlaamse Vervoersmaatschappij De Lijn voor een dagelijkse busverbinding Sint-Idesbald - Veurne. De bus reed sinds maart twee keer daags, gratis, heen en terug naar en van Veurne.

Daarmee speelde het Koksijdse gemeentebestuur in op een massaal ondertekende petitie van de inwoners van deelgemeente Sint-Idesbald (vooral studenten en bejaarden) die al jaren verstoken blijven van openbaar vervoer naar Veurne. Veurne is een centrumstad, waar veel scholen en administratieve diensten gevestigd zijn en waar ook het station van Koksijde zich bevindt.

,,Uit peilingen blijkt echter dat per dag maar een vijftal mensen gebruik maken van deze buslijn. Veel te weinig als je weet dat dit project de gemeente 50.000 euro per jaar kost'', zegt burgemeester Marc Vanden Bussche.

,,Het aanbod van twee ritten daags is blijkbaar te weinig. De mensen hebben niet genoeg keuze en de uren van de bus sluiten niet genoeg aan op andere uren, zoals die van de trein. We laten de inwoners van Sint-Idesbald toch niet in de kou staan. We zijn van plan met de busgebruikers contact op te nemen en hen een alternatief aan te bieden. Ik denk bijvoorbeeld aan een soort taxicheque. De Lijn moet hoedanook vanaf 2004 zelf een oplossing voor dit probleem bieden'', aldus nog de Koksijdse burgemeester. (MMA)

Corrigeer

IN HET NIEUWS

Verkiezingen in jouw gemeente:

Meest Gelezen

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees