Miserie rond Meiser

SCHAARBEEK -
De verkeerssituatie in de Leuvensesteenweg en aan het Meiserplein in Schaarbeek loopt uit de hand. Dat vinden niet alleen de Brusselse Agalev-leden, maar ook de scholen, bedrijven en middenstanders in de omgeving. Zij organiseerden een manifestatie.

Elke dag banen duizenden auto's zich een weg door het drukke verkeer in de Leuvensesteenweg om het Brusselse stadscentrum te bereiken, met alle gevolgen van dien voor de omwonenden. ,,Stank en lawaai maken de buurt rond het Meiserplein stilaan onleefbaar'', zegt Agalev-Brussel. ,,Om nog maar te zwijgen over veiligheid van de buurtbewoners. Wie de Leuvensesteenweg wil oversteken, moet erg moedig zijn.''

De heraanleg van het Daillyplein in 1999 heeft de situatie er volgens Agalev niet op verbeterd. ,,Integendeel, in plaats van het verkeer af te remmen, kunnen de auto's nu nog sneller rijden. Met onze manifestatie willen wij de stad vragen om de snelheid van het verkeer hier te temperen. Daarnaast vragen we meer aandacht voor de veiligheid van de buurtbewoners en voor de leefbaarheid van de omgeving.''

Agalev-Brussel stelt concrete aanpassingen aan het Meiserplein en de Leuvensesteenweg voor. Op de steenweg zou het aantal rijstroken moeten worden gehalveerd. Op die manier komt er ruimte vrij voor een aparte busbaan en fietspaden aan beide kanten.

Ook de aanleg van het Daillyplein moet worden herbekeken. Een rotonde kan in elk geval een uitweg bieden. Ten slotte moet het aantal rijstroken op het Meiserplein tot een minimum herleid worden en moeten er vlottere doorgangen komen naar het stadscentrum.'' (EVE)

Corrigeer

IN HET NIEUWS

Verkiezingen in jouw gemeente:

Meest Gelezen

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees