Grote zoekactie in Herne naar vermiste vrouw

Duikers vinden fiets slachtoffer

HERNE -
De brandweer zone Halle-Lennik en de politiezone Pajot zochten gisteren naar Fernande Janssens (56) die op 30 december verdween en mogelijk in de rivier de Mark is verdronken. De duikers vonden haar fiets en vermoedelijk haar handtas. De vermiste vrouw is nog steeds spoorloos. Wanneer de zoektocht verder gaat, is nog niet duidelijk.

Zo'n dertig mensen trokken gisteren in Herne naar de Mark om Fernande Janssens te zoeken. Op 30 december verdween ze, niet ver van haar huis, toen ze langs de overstroomde Mark fietste.

,,Er waren al twee zoekacties met helikoptervluchten boven de Mark, maar die hebben niets opgeleverd. Ook met ons voetvolk hebben we gezocht'', zegt commissaris Serge Roelens van de politiezone Pajot. Gisteren zochten brandweer en politie de Mark af in de buurt van de Smeyersmark, waar Fernande Janssens het laatst gezien werd. Door aan de ene kant een sluis te sluiten en er aan de andere kant één open te zetten, konden ze het niveau van de rivier laag houden.

Drie duikers dregden de rivier tussen de twee sluizen. Na korte tijd, zo'n twintig meter vanwaar de zoektocht begonnen was, vonden ze een fiets, die als eigendom van Fernande Janssens werd geïdentificeerd. Kort na de middag haalden de duikers ook een handtas uit het water. Vermoedelijk hoort de handtas toe aan de vermiste vrouw. Fernande Janssens zelf werd niet gevonden. Rond 16 uur hielden de duikers op met zoeken, het werd te koud.


Zoektocht moet
verder stroomafwaarts

,,Het feit dat de fiets in de rivier gevonden is, is een ernstige aanduiding dat de vrouw inderdaad in de Mark terecht is gekomen. We moeten verder zoeken. Dat kan met helikopters en met voetvolk'', zegt Roelens. De zoektocht moet verder stroomafwaarts verdergezet worden. Mogelijk is de vrouw tot in de Dender meegesleurd, al lijkt die kans klein door het aantal sluizen tussen het punt waar ze verdwenen is en de Dender.

Politie en brandweer zoeken ook in de weiden naast de rivier. Omdat de rivier op het ogenblik van de verdwijning buiten haar oevers getreden was, kan de vermiste vrouw ook in een weide vastgeraakt zijn.

Corrigeer

IN HET NIEUWS

Verkiezingen in jouw gemeente:

Meest Gelezen

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees