Minder snelheidsduivels in Frans Van der Steenstraat

LENNIK -
De drie drempels en drie asverschuivingen in de Frans Van der Steenstraat zorgen voor trager verkeer op de uitvalsweg naar Halle. Ook het zwaar verkeer maakt minder gebruik van deze straat. De buurtbewoners en het gemeentebestuur zijn tevreden. Dit of volgend jaar volgen de aanpassingen voor snelheidsbeperking in de Devoghellaan en de Gustaaf Van der Steenstraat.

Drie weken na het einde van de werkzaamheden maakt Lennik een eerste evaluatie. Schepen van openbare werken Etienne Van Vaerenbergh: ,,De drempels en asverschuivingen werpen duidelijk vruchten af. Op de drempel voor het OCMW kunnen twee wagens mekaar nipt kruisen tegen een lage snelheid. Aan de andere smallere drempels moet de chauffeur die Lennik binnenrijdt voorrang verlenen aan de tegenligger. Daar ligt tussen de drempel en het voetpad een fietsstrook. De snelheid ligt duidelijk een stuk lager dan voorheen''.

Dat bevestigen ook enkele omwonenden. Adrienne Baetens: ,,Op het voetpad is het veel veiliger. Vroeger moest je uitkijken waar te lopen. Soms reed een wagen rakelings naast je voorbij''. Peter Devos treedt deze stelling bij: ,,Deze straat is veel aangenamer geworden voor iedereen. Er is veel minder lawaai van voorbijrazende wagens''.

,,De drempels zorgen ook niet voor geluidsoverlast'', vertelt Karel Van Belle van de dienst openbare werken. ,,Ze zijn aangelegd met elastische uitzettingsvoegen, waardoor er geen geluid of trillingen overgebracht worden naar de woningen. De komende weken plaatst de aannemer de verkeersborden en brengt hij de wegmarkeringen aan, afhankelijk van de weersomstandigheden''. De plaatsing is nodig want sommige racepiloten gebruiken voetpad en fietsstrook om langs de drempel te rijden. (JHG)

Corrigeer

IN HET NIEUWS

Verkiezingen in jouw gemeente:

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees