Brutale dieven verdwijnen met aanzienlijke buit

AALTER -
Opnieuw hebben dieven afgelopen weekend hun slag geslagen op verschillende plaatsen in Aalter. Zo werd op minstens negen plaatsen ingebroken. De dieven gingen telkens op dezelfde manier te werk en richtten veel braakschade aan. Ook de buit was zeer aanzienlijk.

In de Weibroekdreef werden vier effectieve inbraken vastgesteld. De dieven braken steeds achteraan de woning binnen door onder meer een rolluik omhoog te halen. Telkens werd de hele woning doorzocht en naast een partij juwelen werden er ook maaltijdcheques, munten, een digitaal fototoestel, een videocamera, een gewoon fototoestel en wat geld ontvreemd.

De dieven gingen driest te werk en richtten veel braakschade aan. Zo ook in de Bellemstraat waar de achterdeur werd opengebroken maar niets noemenswaardig werd gestolen. Alle inbraken gebeurden vrijdag in de vooravond tussen 18 en 20 uur.

Ook in de nacht van zaterdag op zondag werd opnieuw op verschillende plaatsen ingebroken. In de Bosheide stelde men twee inbraakpogingen vast aan woningen. In nog een andere woning werd heel veel braakschade aangericht en gingen de daders aan de haal met wat geld en een partij juwelen. Bij een firma in de Brouwerijstraat werd dan weer ingebroken via een raam. Daar besloten de dieven hun succesvolle inbraakreeks met het ontvreemden van zo'n 3.000 euro baar geld.

De politie vermoedt dat de diefstallen het werk zijn van één en dezelfde bende die steeds in de valavond toeslaat. De agenten manen de burgers dan ook aan tot waakzaamheid en vragen hen onmiddellijk te verwittigen bij de minste verdachte omstandigheden. (VACAS)

Corrigeer

IN HET NIEUWS

Verkiezingen in jouw gemeente:

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees