Carnavalsgroep De Loizemaanen op zoek naar schatten

Opgravingen even gestart op Hopmarkt

AALST -
Na carnaval starten de archeologische opgravingen op de Hopmarkt, maar de leden van AKV De Loizemaanen kwamen dit weekend alvast de handen uit de mouwen steken. Zaterdag kwamen ze er met een heuse graafmachine aanzetten. Meteen werd duidelijk waar het stoetthema van De Loizemaanen op slaat: Hoe dieper je graaft, hoe meer je vindt!

,,Misschien, als we heel diep graven, vinden we wel genoeg om de stadskas uit de rode cijfers te halen'', zegt voorzitter Yves Boeykens. ,,In ieder geval zullen de archeologen hier op heel wat skeletten stuiten, want op de Hopmarkt was er ooit een kerkhof gelegen.'' Op het werfbord dat de carnavalisten meebrachten, stond te lezen: kostprijs onbekend, begin van de werken 22 februari en einde van de werken ,,als we moe zijn'' .


Ondergrondse parking
De hele actie van De Loizemaanen was natuurlijk een vette knipoog naar de echte opgravingen die na carnaval starten. Dat zijn de noodzakelijke, voorbereidende werken om de geplande ondergrondse parking op de Hopmarkt te kunnen realiseren. De aanleg sleept al meer dan tien jaar aan en is altijd nogal omstreden geweest. Maar nu eind februari toch de eerste concrete stappen naar de realisatie worden gezet, is dat voor de Loizemaanen de gelegenheid om het hele gebeuren uit te werken in de carnavalsstoet.

,,Wij zijn archeologische avonturiers op zoek naar oude schatten en gebouwen van onze stad'', legt Els Keytsman uit. ,,We doen dit met een vleugje Indiana Jones-stijl en een paar bekende Aalsterse figuren assisteren ons. Zo zal de werfleider bijvoorbeeld verdacht veel op Keizer Kamiel lijken en ook schepen van Ruimtelijke Ordening Stylemans zal gespannen een oogje in het zeil houden. Hij volgt de werkzaamheden op de voet''. Voor meer details is het nog wachten tot 22 februari, wanneer de groep in de stoet door de straten trekt.

Corrigeer

IN HET NIEUWS

Verkiezingen in jouw gemeente:

Meest Gelezen

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees