Vreemde kapsels oogsten succes

BELLINGEN -
Ontroering blonk in de ogen van kapper David Gremmelprez toen een nokvolle zaal zijn naam scandeerde na een wervelende show met spectaculaire kapsels. De nieuwe Louis David van het Pajottenland lijkt geboren. De eerste Hairshow in de regio was een schot in de roos.

Wat begon als een probeersel, groeide zaterdagavond in zaal De Kring in Bellingen uit tot een grandioos succes. De 44 mannequins van dienst, allen vrienden, familie en klanten van kapper David Gremmelprez uit Beert, defileerden over de catwalk alsof ze nooit anders gedaan hadden. De bijna professionele begeleiding met muziek en lichteffecten maakte de show helemaal af.

Elk model was persoonlijk door David onder handen genomen. Een indrukwekkende klus, gelet op de massa speldjes en rekkertjes die in de haardossen verdwenen om de meest surrealistische kapsels samen te houden. Pluimen, bloementuilen en bloempotten, kleurrijke soorten draad, riet, schelpen, lintjes, zelfs vogelnesten gebruikte hij om per seizoen een aparte sfeer te scheppen. Davids tantes en de mannequins haalden de stikmachine boven en zorgden voor een aangepaste outfit. Een schminkster maakte het plaatje helemaal af.

,,Ik ben zaterdagmorgen om 7

uur begonnen om de modellen tegen 20.30

uur klaar te krijgen'', vertelt David Gremmelprez. ,,Het was ongelooflijk stresserend, vooral omdat bij de repetitie van de show alles in het honderd leek te lopen. Eventjes rusten om wat te eten, zat er niet in. Maar ik ben ongelooflijk tevreden met het resultaat. Alle modellen zijn heelhuids met hun kapsel op het podium geraakt, het publiek reageerde enthousiast''.


Lastig lopen en zitten
In de coulissen heerste tijdens de show een enorme drukte. ,,Ik loop al met zo'n toren op mijn hoofd rond sinds 10

uur deze morgen. Sindsdien moet ik me goed rechtop houden en kan ik mijn kleren niet meer wisselen. Niet echt comfortabel maar het went wel'', lacht An Frans.

Model Anne had wellicht het moeilijkste kapsel. Met een hoed van rietstengels die in een korset uitdeinden rond haar lichaam, kon ze de hele dag enkel op een barkruk zitten. Model Lore, met een kapsel als een brede paraplu, raakte amper door de deur.

,,Die bloempot in mijn haar trekt wel wat tegen en je krijgt er op de duur hoofdpijn van maar het is de moeite om dit mee te maken'', zegt een familielid van David. ,,Ik zou onmiddellijk weer meedoen''.

Of er een vervolg komt aan deze Hairshow? ,,Misschien wel, maar zeker niet de eerste twee jaar. Dit moet even bezinken. Voor het publiek was deze happening nieuw en verrassend. Dat moet volgende keer ook zo zijn. Je moet altijd vernieuwend kunnen zijn'', besluit David Gremmelprez. (IDH)

Corrigeer

IN HET NIEUWS

Verkiezingen in jouw gemeente:

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees