Finale in cultureel centrum van Maasmechelen

Geen Limburgse triomftocht tijdens Miss Belgian Look


Laatstejaars studente rechten Evi Van Malderen uit het Oost-Vlaamse Berlare is de nieuwe Miss Belgian Look 2004. In de finale in het cultureel centrum van Maasmechelen haalde zij het voor Sira Van der Linden (eerste eredame) uit Ekeren en de Limburgse Shanna Emmers (tweede eredame) uit Ham.

door Julien VANDERMAESEN

Voor het tweede opeenvolgende jaar zijn de Limburgse finalisten van de Miss Belgian Look verkiezing er niet in geslaagd om de zo begeerde titel binnen te halen. Vorig jaar waren de twee eerste plaatsen voor meisjes uit Vlaams- Brabant. De derde plaats was toen voor Jenny Govaers uit Maasmechelen. Datzelfde scenario heeft zich dit jaar herhaalt.

De eerste twee plaatsen waren respectievelijk voor een Oost-Vlaamse en een Antwerpse. Ook nu moest Limburg tevreden zijn met de derde plaats van de 22-jarige Shanna Emmers uit Ham. Toch kijkt deze studente communicatiewetenschappen aan de Katholieke Universiteit in Leuven, met een tevreden gevoel terug op de voorbije maanden.

,,Ik had nooit gedacht dat ik zo ver zou geraken'', zegt een overgelukkige Shana. ,, In principe had hier vandaag iedereen kunnen winnen. Ik ben best tevreden met de titel van tweede eredame. Misschien is dit een stap in de richting van een eigen evenementenbureau. Maar eerst wil ik nog een reis maken doorheen Latijns-Amerika. Ik ben namelijk gepassioneerd door de cultuur en de dansen uit dit werelddeel.''.


Totaal onverwacht
Met haar 23

jaar is Evi Van Malderen meteen de oudste winnares van de Miss Belgian Look verkiezing. Ze zit in haar laatste jaar rechten aan de Rijksuniversiteit van Gent en haar hobby's zijn paardrijden, tennis en fitness. Ze houdt van Italiaans eten en in haar vrije tijd gaat ze vaak winkelen en naar de cinema.

Na haar verkiezing tot Miss Belgian Look wist ze niet goed wat haar overkwam. ,, Dit moet ik allemaal nog even tot mij laten doordringen. Het komt allemaal zo onverwacht. Ik weet eigenlijk niet wat mij nu allemaal nog te wachten staat. Toen ik mijn naam hoorde noemen op het podium was ik uiteraard enorm blij, maar nu stel ik mij toch vragen over de inhoud van deze titel. Ik hoop in elk geval heel wat opdrachten te krijgen en ook een aantal nieuwe en interessante mensen te leren kennen. Voor de rest weet ik het eigenlijk niet zo goed'', aldus Evi Van Malderen.

Voor de volledigheid vermelden we toch nog dat de Hasseltse Daisy Aguilera als troostprijs de titel van Miss Mannequin mee naar huis mocht nemen.

Corrigeer

IN HET NIEUWS

Verkiezingen in jouw gemeente:

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees