Moedeloos Wondelgems gezin wil vermoedelijke inbreker toch nog helpen

,,Tegen 6 inbraken is niemand bestand''

WONDELGEM -
,,Je komt thuis en je merkt dat ramen of deuren geforceerd zijn en er van alles verdwenen is.'' Die nachtmerrie beleefde het gezin Michiels-Thienpondt uit de Morekstraat in Wondelgem vrijdagavond, maar... met een ontmoedigend déjá vu -gevoel. ,,Tegen zes inbraken in twee maand tijd is niemand bestand'', zegt Juliette Thienpondt.

,,Alles wijst erop dat de dader een zoon van een familielid is. Hij was een goede vriend van mijn zoon, en steelt nu onze spullen en gebruikt zelfs onze douche. De jongen kan nochtans gewoon aan de deur komen bellen en hulp vragen'', hoopt Juliette.

,,We vermoeden dat hij met een drugsverslaving kampt, want hij neemt alles mee wat hij kan vinden: mijn armband, toiletgerief, kledij en ook voedingswaren. Hij is ten einde raad, maar weigert om af te kicken. Zijn moeder heeft hem twee maand geleden aan de deur gezet. Bij haar werd ook al ingebroken. Volgens ons leeft hij nu op straat en verschaft hij zich toegang tot de plaatsen die hij kent.''


Kind aan huis
,,Hij was hier kind aan huis en kent onze woning van kop tot teen. Mijn man Etienne heeft na de eerste inbraken de ramen en deuren gebarricadeerd, maar hij slaagde er toch nog in om binnen te breken. Onze motor hebben we al weggezet, want niets is veilig.''

,,Hij weet natuurlijk wanneer onze zoon naar school is en wanneer wij uit werken zijn, maar we kunnen toch niet altijd thuisblijven. Etienne denkt eraan deze week verlof te nemen en de jongen op te vangen als hij langskomt. Ik kan het bijna allemaal niet meer opbrengen'', vertelt Juliette.

Corrigeer

IN HET NIEUWS

Verkiezingen in jouw gemeente:

Meest Gelezen

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees