Vijftien personeelsleden kunnen brandend bedrijf Coemelck ontvluchten

Zitmeubelfabriek in de as gelegd

ALVERINGEM -
Het bedrijf Coemelck, dat langs de Bellestraat 4 in Gijverinckhove (Alveringem) geraamten van zitmeubels aanmaakt, brandde gisternamiddag omstreeks 16 uur helemaal uit. De oorzaak van de brand is nog niet duidelijk. Alle 15 personeelsleden konden het bedrijf ontvluchten toen het brandalarm aansloeg.

De brand brak uit in de machinezaal van het zitmeubelbedrijf Coemelck in de Bellestraat 4 in Gijverinckhove. In een mum van tijd stond heel het bedrijf, dat 15 mensen tewerkstelt, in lichterlaaie, aangewakkerd door de wind en de diverse stofafzuigmachines. Meteen was een rookwolk te zien tot in Oostende en Roeselare.

Nog voor de brandweer van Veurne uitrukte, werd de hulp van de korpsen van Koksijde en Oostduinkerke bijgeroepen. Alles samen gingen een kleine honderd brandweerlui de vuurzee te lijf. Maar ook dat kon het bedrijf, dat in Gyverinckhove zetelgeraamtes aanmaakt, niet redden. Eerst stortten de gevels in, nadien de daarachter gelegen bedrijfsgebouwen.

Zowel de tekenburelen, de machinezaal, de computerruimtes als de opslagplaatsen werden in de as gelegd. Even werd gevreesd voor een explosie van de stofopslagtank, maar toen die dreigde uiteen te spatten, kreeg de brandweer het vuur onder controle. Er zou, volgens brandweerchef Kathy Bartsoen, nog urenlang dienen te worden nageblust.


Personeel lange tijd technisch werkloos
In het zitmeubelbedrijf Coemelck uit de Alveringemse deelgemeente Gijverinckhove werken 15 mensen. Die konden meteen na het afgaan van het brandalarm allemaal zonder kleerscheuren de firma verlaten. Het personeel van het meubelbedrijf blijft wel geruime tijd technisch werkloos.

De oorzaak van de brand is - gelet op de enorme ravage - nog niet duidelijk. Het parket van Veurne stuurde een branddeskundige ter plaatse om de vuurhaard te situeren.

Corrigeer

IN HET NIEUWS

Verkiezingen in jouw gemeente:

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees