Chalet van FC Gildenteam in Houtem-Vilvoorde volledig in de as gelegd

Pfaff belooft vervanging afgebrande voetbalkantine

HOUTEM-VILVOORDE -
De voetbalkantine van FC Gildenteam in Houtem (Vilvoorde) brandde gisterochtend omstreeks 5.30 uur volledig uit. De peter van de voetbalploeg, voormalig nationaal doelman Jean-Marie Pfaff, heeft het bestuur en de spelers al hulp beloofd bij de heropbouw van de kantine. ,,Dat doet ons veel plezier'', vertelt de aangeslagen voorzitter Karel Van Steenwinkel.

,,Het chalet was volledig in hout opgetrokke en dus in een mum van tijd met de grond gelijk gemaakt'', vertelt een aangeslagen voorzitter Karel Van Steenwinkel van FC Gildenteam. ,,Ik werd om zes uur vanochtend gewekt door buren die de brand hadden opgemerkt. Zij hadden ook al de brandweer gewaarschuwd maar het was al te laat, de kantine was al helemaal afgebrand.'' De kantine ligt aan de Haesendonckstraat, ter hoogte van de Boektsesteenweg. Bij aankomst van de eerste autopomp stond het houten gehouw van een goede driehonderd vierkante meter totaal in lichterlaaie en sloegen de vlammen meters hoog de lucht in.

De brandweer had de brand na anderhalf uur blussen onder controle en haalde negen butaangasflessen uit het gebouw. De politie van de zone Vilvoorde-Machelen kwam met twee ploegen ter plaatse om het verkeer in beide richtingen om te leiden. De oorzaak van de brand is niet gekend, kwaad opzet wordt niet uitgesloten.


Snel nieuw onderkomen
Peter Jean-Marie Pfaff, ex-Rode Duivel en ondertussen tv-vedette, stak de getroffen ploeg meteen een hart onder de riem en beloofde alles in het werk te stellen om de Houtemse voetballers snel een nieuw onderkomen te bezorgen.

,,Het doet ons plezier dat de peter van onze ploeg, die toch vele contacten heeft, meteen voor ons in de bres springt.'' Hoe het nu verder moet met de wedstrijden en trainingen is nog niet helemaal duidelijk.

,,Waarschijnlijk zullen we de terreinen van de ploeg van Eppegem mogen gebruiken voor onze thuismatchen. Volgende week spelen we een uitwedstrijd dus die gaat in ieder geval gewoon door.''

Corrigeer

IN HET NIEUWS

Verkiezingen in jouw gemeente:

Meest Gelezen

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees